Izvor: Kurir
24.08.2024 u 15:33
0

LJUDI NA PODU LEŽALI U LOKVAMA KRVI: I dalje se traga za ubicom iz Zolingena!

Nemačka policija i dalje traga za napadačem koji je u petak na festivalu u Zolingenu nožem ubio troje posetilaca dok je osam teško povredio!

Napad se dogodio oko 21.45 kad je osumnjičeni muškarac, koji je prema navodima svedoka arapskog izgleda, počeo nasumice da bode ljude ispred bine dok je trajao koncert.

PLANIRAO DA JE OŽENI ALI JE URADIO OVO: Monstrum joj odsekao jezik da ne može da vrišti

Ubijeni su žena i dvojica muškaraca dok se petoro povređenih bori za život.

Istražitelji su u subotu prema nezvaničnim informacijama Bilda uspeli da pronađu nož kojim je počinjen zločin na nekih 200 metara od mesta gde se održavao festival. Policija traga za muškarcem kratke guste brade, starim između 20 i 30 godina, koji je bio obučen u crno.

Pojedini svedoci tvrde da su bila dvojica napadača, međutim, policija zvanično traga za jednim osumnjičenim i za sada nije saopštila koji bi mogli biti motivi napada.

Nemački mediji navode da je policija rano u subotu upala u stan mladića za koga je sumnjala da stoji iza ubistva i ranjavanja, ali ispostavilo se da on nema veze sa zločinom.

Lars Bricke, koji je spletom okolnosti nepovređen, navodi da je stajao ispred bine i da je po pevačevom izrazu lica shvatio da nešto nije u redu.

– Onda je jedna osoba pala samo metar pored mene. Pomislio sam da je pijana, međutim, onda sam se okrenuo i video druge ljude kako leže na podu u lokvama krvi – navodi Bricke za Zolingem Tageblat.

Oglasio se i nemački kancelar Olaf Šolc.

– Počinilac mora biti brzo uhvaćen i kažnjen maksimalnom mogućom kaznom – napisao je Šolc na svom nalogu na društvenoj mreži X i naglasio da je šokiran napadom.

Zločin se dogodio na Fronhofu neposredno ispred jedne od tri bine na kojima je trebalo da se proslavi 650 godina Zolingena na dvodnevnom festivalu.

Zbog napada otkazani su svi javni događaji i u okolnim gradovima. Bundes liga je preporučila da igrači klubova koji u subotu igraju utakmice nose crne trake oko ruke u znak sećanja na žrtve napada u Zolingenu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter