Izvor: Alo
10.06.2024 u 09:15
0

LOKALNO, MESTIMIČNO I PONEKAD: Front se kreće ka Srbiji!

U Hrvatskoj su upaljeni meteoalarmi, a meteorolozi očekuju da svakog trenutka krenu oluje sa jakom kišom i gradom.

U ponedeljak će u celoj Hrvatskoj biti delomično sunčano vreme uz promenljivu oblačnost i nestabilno. Lokalno će biti kiše i pljuskova sa grmljavinom, češći na severnom Jadranu i u zapadnoj unutrašnjosti, moguće i jači. Najviše sunčanog vremena biće u Dalmaciji, prema prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda za ponedeljak.

DLAKA BITAN DOKAZ: Novi krug ispitanika otkriće nove detalja misterioznog slučaja

Vetar umeren jugozapadni, posle podne u unutrašnjosti u skretanju na severni i severozapadni. Na Jadranu prijepodne još umjereno i jako jugo. Najviša dnevna temperatura uglavnom od 25 do 30 stepeni Celzijusovih.

Žuto upozorenje izdato je za gotovo sve regije u Hrvatskoj, što znači da je vrijeme „potencijalno opasno“, dok meteorologTea Blažević piše da su moguća i nevremena. Kaportal prenosi da se nebo nad Karlovcem jutros znatno potamnilo, a čini se da bi Zagreb uskoro mogla zahvatiti kiša.

Kako prenosi Meteoradar, nevreme je trenutno na području Like, ali i iznad Rijeke i dela Kvarnera.

IstraMet, sa druge strane, javlja da u noći na utorak lokalno mogu razviti jake ćelije sa gradom i izuzetno jakom kišom u svakom trenutku.

– „Lokalno, mestimično i ponekad“ najtačniji su opis prognoze u ovakvim situacijama, jer je nemoguće znati gdje će tačno doći do razvoja najjačih sistema, objašnjavaju dodatno iz Istrameta.

Takođe, prema rečima naših čitalaca, mnogi od njih su jutros primetili povećanu količinu peska na svojim vozilima (gotovo sigurno je reč o „saharskom” pesku).

Nestabilno vreme se nastavlja i u utorak. Kako prenosi DHMZ, mjestimično će biti pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima sa grmljavinom. Ponegde pljuskovi mogu biti jači. Vjetar slab do umjeren sjevernog i sjeveroistočnog smjera, na Jadranu jugozapadni, a na južnom dijelu južni. Najniža jutarnja temperatura od 13 do 17, na Jadranu od 18 do 23. Najviša dnevna uglavnom od 20 do 24, u Dalmaciji do 28 °C.

Ni ostatak nedelje nam neće doneti previše sunca, bar ne do petka – naime, i sreda i četvrtak biće oblačno, a pljuskovi su mogući i u sredu. U petak će biti malo sunčanog vremena, koje bi trebalo donekle da se nastavi i u subotu, dok bi kiša ponovo trebalo da se vrati u nedelju.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter