Izvor: SPUTNIK
15.08.2024 u 16:13
0

LUKAŠENKO: Ako krenu na Belorusiju, Rusija će uvesti vojsku

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko izjavio je da Minsk ne želi rat protiv čitavog NATO, ali da će u slučaju povrede granice odgovor biti munjevit.

„Ne želimo eskalaciju i ne želimo rat protiv čitavog NATO. To ne želimo. Ali, ako oni to urade i opredele se za to, onda …Nećemo imati drugog izbora. I neće biti nikakvih ‘crvenih linija’ „, rekao je Lukašenko u intervjuu.
Ta linija je, prema njegovim rečima, državna granica, čim neko na nju kroči odgovor će biti munjevit.
„Odgovor je pripremljen, naređenje je u sefu, kako i treba“, rekao je beloruski predsednik.
„Kada se ovde pojavilo taktičko nuklearno oružje, direktno sam im (stranim protivnicima) rekao: nećemo koristiti nikakvo oružje dok ne kročite na našu državnu granicu. To je granica naše savezne države“, istakao je Lukašenko.
CRNI SNEG NA SICILIJI: Vulkan Etna ponovo je eruptirao (VIDEO)
U slučaju agresije na Belorusiju – Rusija će uvesti svoje jedinice
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da će Rusija u slučaju agresije na republiku poslati svoje jedinice u zemlju, Minsk će primiti prvi udarac, a Moskva će podržati.

„Rusija, prema našem dogovoru, uvodi svoje jedinice (određene su i koje) u Belorusiju. Mi primamo prvi udarac, a onda će nas Rusija osigurati. To je zajednički rat – Belorusija i Rusija – protiv tih životinja“, rekao je Lukašenko.

Prema njegovim rečima, odgovor Belorusije u slučaju agresije biće „trenutno i adekvatno“.
Aleksandar Lukašenko je odredio više od 20 brigada i bataljonskih grupa koje će biti raspoređene na granici kako bi sprečili mogući proboj sa ukrajinske strane.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter