Izvor: Sputnik Srbija
13.06.2022 u 15:34
0

LUKAŠENKO: Sada je jasno – Rusiju će gušiti do krajnjih granica, a istovremeno i nas! Pridajemo poseban značaj radu na ruskom tržištu, to nije tajna!

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je neophodno jačati ekonomske veze sa Rusijom u uslovima sve snažnijih sankcija Zapada protiv dve zemlje.

„Sada je jasno – Rusiju će gušiti do krajnjih granica, a istovremeno i nas kako Rusija ne bi mogla da zaobiđe sankcije preko Belorusije. Takva je situacija“, rekao je Lukašenko, prenosi Belta.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako je dodao, trenutna situacija oko Belorusije, pogotovo u sferi ekonomije, diktira potrebu da se preduzmu nestandardne mere.

„Jasno je da je u ovoj situaciji Rusija naš glavni partner. Pridajemo poseban značaj radu na ruskom tržištu, to nije tajna“, istakao je beloruski lider.

POSLE ČOKOLADE, ALJOŠA DOBIO I POSEBAN POKLON: Simpatičan dečak koji je pozdravljao ruske vojnike dobio mural u znak zahvalnosti (VIDEO)

Vlada zemlje mobilizuje sve resurse kako bi se efikasno delovalo u istočnom pravcu, dodao je Lukašenko.

„To ne znači da treba da zaboravimo i druga tržišta – i tržišta zemalja u razvoju, i naša tradicionalna tržišta, tržišta EU, SAD. Ali sada ne možemo tamo efikasno da radimo kao što smo radili do uvođenja tih paketa sankcija“, istakao je Lukašenko, naglašavajući da se u tom smislu Rusiji poklanja posebna pažnja.

Ranije je premijer Belorusije Roman Golovčenko izjavio da su zapadne sankcije blokirale izvoz beloruskih proizvoda u zemlje Evropske unije i Severne Amerike za 16-18 milijardi dolara godišnje.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter