Izvor: srbija danas
08.07.2021 u 16:01
0

LUKAŠENKO: Sudbina Rusije je u vašim rukama!

Država je odlučna da neprijatelju stane na put.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko je u svetlu rastuće vojne aktivnosti u blizini beloruskih granica i broja provokacija susednih država zahtevao da graničari pravovremeno identifikuju i suzbiju ilegalne aktivnosti.

– Graničari moraju da obezbede pouzdanu zaštitu i očuvanje državne granice. To je danas veoma važno. Zbog povećanog broja vojnih aktivnosti na beloruskim granicama, povećanih provokacija određenih država i rasta kriminala, neophodno je održati visok nivo borbene gotovosti i obučenosti osoblja, kao i blagovremeno identifikovati i suzbijati ilegalne aktivnosti na granici – rekao je Lukašenko tokom ceremonije organizovane u čast diplomaca viših vojnih obrazovnih ustanova i viših oficira.

PROČITAJTE JOŠ:

PODMETANJE TELEKOMU! Lučić za HAPPY: Konkurencija svoje nesupehe prebacuje na politički teren! Telekom se širi i na makedonsko tržište!

TRAGEDIJA U CENTRALNOM ZATVORU: Jutros pronađena dva tela!

U petak druga faza međustranačkog dijaloga – tema MEDIJI

Što se tiče zadataka oficira specijalnih službi, beloruski lider smatra, da je neophodno da se pravovremeno identifikuju teroristički i ekstremistički napadi, masovni neredi, etnička i verska mržnja, kao i da je potrebno preduzeti mere za njihovu neutralizaciju, sprečiti pokušaje destruktivnih snaga da naštete ekonomiji i drugim sferama državnih aktivnosti, kao i da se osigura miran život i rad u državi.

Lukašenko je takođe naveo da će strateške belorusko-ruske vojne vežbe „Zapad-2021“, koje će biti organizovane 10-16. septembra na teritoriji dve zemlje, biti „ozbiljan ispit profesionalne zrelosti oficira i još jedan značajan korak u pripremi oružanih snaga i u usavršavanju postojećih sistema očuvanja vojne bezbednosti države“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter