Izvor: sputnik
26.08.2024 u 17:26
0

MAKRON NEGIRA: Pritvor Durova nije politička odluka

Francuski predsednik Emanuel Makron negira da je pritvor osnivača društvene mreže Telegram Pavla Durova politička odluka.

„Ovde čitam lažne informacije o Francuskoj nakon hapšenja Pavla Durova. Francuska je najviše posvećena slobodi izražavanja i komunikacije, inovacijama i preduzetništvu. Tako će i ostati. Pod vladavinom prava, na društvenim medijima, kao i u stvarnom životu, slobode se ostvaruju u okvirima utvrđenim zakonom radi zaštite građana i poštovanja njihovih osnovnih prava“, rekao je Makron.

Durov je optužen da je na Telegramu odbio da sarađuje po pitanjima finansijskog i sajber kriminala, prenose mediji pozivajući se na francusku policiju.
Ranije je pres-služba francuskog spoljnopolitičkog resora saopštila da neće komentarisati hapšenje Durova iz „poštovanja nezavisnosti pravosudnog sistema“.
Podsetimo, francuski mediji su u subotu uveče javili da je osnivač Telegrama Pavle Durov priveden na aerodromu „Burže“. Durov je priveden kada je izlazio iz privatnog aviona, koji je navodno stigao iz Azerbejdžana.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter