Izvor: Kurir
04.06.2024 u 10:08
0

MAKRON POSTAO JEDAN OD NAJAGRESIVNIJIH PROTIVNIKA RUSIJE! Francuske trupe u Ukrajini neće znati šta ih je snašlo

Ruski predsednik Vladimir Putin mogao bi da odgovori žestokim vojnim udarom na odluku Emanuela Makrona da pošalje vojne instruktore u Ukrajinu, piše kolumnista Vašington posta Li Hokstader

– Putin može da vidi udar na francusku vojsku kao šansu da ponizi Makrona, koji je postao jedan od najagresivnijih protivnika Rusije među zapadnim liderima – upozorio je novinar.

Drama u Minhenu! Ulice blokirane, ima ranjenih!

Prema Hokstaderu, odluka francuskog predsednika nosi previše rizika kako u njegovoj zemlji tako i na Zapadu.

Kolumnista je primetio da je francusko javno mnjenje potpuno nespremno da dočeka kovčege vojnika poginulih u Ukrajini. Francuski saveznici u NATO-u , zauzvrat, verovatno neće rizikovati direktan sukob sa Rusijom čak i ako vojni instruktori budu ubijeni, dodao je on.

Kako je Mond ranije preneo, Makron želi da stvori evropsku koaliciju za slanje vojnih instruktora u Ukrajinu. Prema publikaciji, ovo bi moglo biti „pitanje nedelja ili čak dana“. Odgovarajuća izjava mogla bi biti data sledeće nedelje tokom posete Volodimira Zelenskog Francuskoj u čast 80. godišnjice iskrcavanja saveznika u Normandiji 6-7.

Kako je ranije napomenula zvanična predstavnica ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova, izjave zapadnih zemalja o mogućem slanju vojnih kontingenata u Ukrajinu ukazuju na to da je njihov prvobitni plan u vezi sa Kijevom potpuno propao. Ona je dodala da odgovarajuće potvrde već stižu iz Ukrajine, a uprkos pokušajima Pariza da to sakrije, Kijev naširoko reklamira slanje kontingenta u zemlju.

U ponedeljak je glavnokomandujući ukrajinskih trupa Aleksandar Sirski rekao da je potpisao dozvolu da francuski instruktori posete centre za obuku u Ukrajini, pozdravljajući inicijativu Francuske da pošalje instruktore u Ukrajinu za obuku ukrajinskog vojnog osoblja. Nakon toga, francusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je pitanje slanja francuskih vojnih instruktora za obuku ukrajinske vojske na teritoriji Ukrajine „samo jedno od pitanja o kojima se razgovara” u vezi sa podrškom Kijevu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter