Izvor: kurir
05.10.2024 u 18:14
0

MAKRON PRELOMIO: Francuski predsednik protiv isporučivanja oružja Izraelu

Emanuel Makron hoće da obustavi isporuku oružja

Francuski predsednik Emanuel Makron založio se danas za zaustavljanje isporuke oružja Izraelu koje se koristi u sukobu u Gazi.

– Mislim da je danas prioritet da se vratimo političkom rešenju, da prestanemo da isporučujemo oružje za izvođenje borbi u Gazi. Francuska ne isporučuje ništa – izjavio je tokom specijalnog programa na radiju „Frans Inter“ posvećenom Frankofoniji.

Francuski predsednik je izrazio žaljenje što se situacija u Gazi ne smiruje, uprkos svim diplomatskim naporima uloženim da se postigne prekid vatre, posebno sa Izraelom.

Nakon pokretanja izraelske operacije protiv proiranskog islamističkog pokreta Hezbolah u Libanu, Emanuel Makron je takođe podsetio da je „prioritet izbegavanje eskalacije“.

– Libanski narod ne može zauzvrat biti žrtvovan i Liban ne može postati nova Gaza – insistirao je Makron.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter