Izvor: Alo
28.05.2024 u 08:57
1

MAKRON PRELOMIO! Šalje vojne instruktore u Ukrajinu

Francuska planira da pošalje vojne instruktore u Ukrajinu koji bi obučavali trupe pod komandom Kijeva.

To je saopštio general-pukovnik Oleksandr Sirski, glavnokomandujući ukrajinske vojske, nakon sastanka putem video-linka koji je juče imao sa Sebastijanom Lekornuom, francuskim ministrom odbrane.

Kijev indipendent navodi da je objava Sirskog usledila nakon što su se pojavili izveštaji da neke od zemalja članica NATO razmatraju mogućnost slanja vojnih instruktora i stručnjaka u Ukrajinu kako bi obučili tamošnje trupe i pomagali u popravljanju vojne tehnike.

HUTI POGODILI AMERIČKE BRODOVE Haos u Crvenom moru

Njujork tajms je objavio da je Kijev od SAD i NATO zatražio pomoć u obuci 150.000 vojnika koja bi bila obavljena bliže linijama fronta.

Debatu o potencijalnom prisustvu NATO trupa u Ukrajini pokrenuta je nakon komentara koji je francuski predsednik Emanuel Makron izrekao u februaru, kada je poručio da bi razmotrio takvu mogućnost ukoliko bude bilo zahteva iz Kijeva.

The Kyiv Independent

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “MAKRON PRELOMIO! Šalje vojne instruktore u Ukrajinu”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter