Izvor: Kurir
03.06.2024 u 12:05
0

MAO NING: „Kina ni u kom slučaju ne vrši pritisak na druge zemlje“

Kina je demantovala danas da "vrši pritisak" na neke zemlje da ne učestvuju na mirovnom samitu o Ukrajini koji se organizuje u Švajcarskoj, što tvrdi ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski.

„Primena sile nije stil kineske diplomatije, stav Kine je otvoren i transparentan i ni u kom slučaju ne vršimo pritisak na druge zemlje“, rekla je novinarima Mao Ning, portparolka kineskog Ministarstva spoljnih poslova.

POŽAR U GRADU UHTA! Isplivao snimak sa mesta nesreće

Zelenski je ovog vikenda na bezbednosnoj konferenciji u Singapuru Dijalog Šangri-la, optužio Kinu da vrši pritisak na druge zemlje i njihove vođe da ne prisustvuju mirovnom samitu o Ukrajini koji sredinom meseca organizuje Švajcarska.

On nije precizirao o kojim zemljama se radi. Rekao je da Kina pomaže Rusiji u nastojanju da se poremeti predstojeća mirovna konferencija o Ukrajini.

Kina je navela da ima neutralan stav prema ratu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter