Izvor: 24 sedam
25.08.2024 u 19:19
0

MASAKR: U terorističkom napadu ubijeno između 100 i 200 ljudi

Civili pomagali vojnicima da iskopaju rovove. Nekoliko vojnika se vode kao nestali

Između 100 i 200 ljudi poginulo je u terorističkom napadu koji se dogodio u mestu Barsalogo u Burkini Faso, a među žrtvama ima civila i vojnika, naveli su danas bezbednosni izvori

Naoružane terorističke grupe napale su juče to mesto, 45 kilometara severno od grada Kaja, dok je stanovništvo pomagalo snagama bezbednosti da iskopaju rovove radi zaštite bezbednosnih punktova vojske.

U tom trenutku, napadači su na njih otvorili vatru i ubili veliki broj ljudi, javio je danas Radio Frans Enternasional (RFI).

Broj žrtava napada iznosi između 100 i 200 ljudi, navelo je više bezbednosnih izbora, a nekoliko vojnika se vode kao nestali, dok je veliki broj osoba povređen.

Najmanje 140 osoba evakuisano je u zdravstvene centre u toj oblasti.

Napadači su uzeli i oružje, kao i jedno vojno sanitetsko vozilo.

Vojska je naložila lokalnom stanovništvu da iskopaju rovove kako bi usporili kretanje terorističkih grupa, a napad se dogodio upravo dok su ti radovi izvođeni, naveo je lokalni izvor.

Prema istom izvoru, stanovnici su isprva odbili da učestvuju u  radovima, iz straha od odmazde naoružanih grupa u toj provinciji u kojoj su brojni teroristi i njihovi saučesnici.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter