Izvor: Alo
04.10.2024 u 10:32
0

METODE POLITIČKIH UBISTAVA: Lavrov: SAD ih guraju u rat

Sjedinjene Američke Države nisu osudile napade Izraela na Liban, a Vašington suštinski ohrabruje svog bliskoistočnog saveznika da proširi zonu vojne akcije, ocenio je danas šef ruske diplomatije Sergej Lavrov.

„Metodi političkih ubistava, koja su ponovo postala gotovo rutinska praksa, kao što se to dogodilo 31. jula u Teheranu i 27. septembra u Bejrutu, takođe su izuzetno zabrinjavajući“, napisao je Lavrov u tekstu pod naslovom “UN da ponovo postanu centar koordinacije za akcije nacija” objavljenom na sajtu ruskog Ministarstva spoljnih poslova.

Šef ruske diplomatije je dodao je da, nakon što je Izrael počeo kopnenu invaziju na Liban 1. oktobra, američka administracija nije uputila ni jednu reč osude u vezi tog akta agresije protiv jedne suverene države.

Prema njegovim rečima, na taj način Vašington suštinski ohrabruje svog bliskoistočnog saveznika da proširi zonu svojih vojnih operacija.

Lavrov smatra da tragičan i neprihvatljiv razvoj događaja u arapsko-izraelskom konfliktu, u Libanu, Jemenu, na Crvenom Moru i u Adenskom zalivu, Sudanu i na drugim žarištima u Africi odražava neospornu činjenicu da bezbednost može biti ista i nedeljiva za sve ili je neće biti ni za koga.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter