Izvor: SPUTNIK
13.08.2024 u 19:56
0

MINSK: Kijev pokušava da proširi sukob i na Belorusiju

Incident sa ukrajinskim dronovima, oborenim u vazdušnom prostoru Belorusije 9. avgusta, mogao bi da dovede do radikalne eskalacije i predstavlja opasan pokušaj proširenja zone sukoba u regionu, izjavio je stalni predstavnik Belorusije pri UN Valentin Ribakov.

„Ovo je izuzetno ozbiljan incident koji može da dovede do radikalne eskalacije situacije i predstavlja veoma opasan pokušaj proširenja zone aktuelnog sukoba u našem regionu“, rekao je on na neformalnom sastanku Saveta bezbednosti na temu zločina Kijeva.
Belorusija je pokrenula konsultacije sa partnerima, uključujući i preko međunarodnih organizacija.
„Ministarstvo spoljnih poslova Belorusije je već počelo da predaje informacije o ovom incidentu u UN i OEBS“, rekao je Ribakov.
„Već smo započeli odgovarajuće konsultacije sa našim saveznicima i partnerima i preko međunarodnih struktura“, zaključio je on.
Ranije je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio da na granici sa Ukrajinom situacija nije mirna i da namerava da se pozabavi tim problemom na licu mesta. Kako je rekao, iznad teritorije Belorusije su oboreni ukrajinski udarni dronovi, a jedan deo i iznad teritorije Rusije. Lukašenko je događaj nazvao provokacijom, napomenuvši da neće ostati bez odgovora.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter