Izvor: sputnik
14.09.2024 u 12:53
0

MIP RUSIJE: Na ukidanje ograničenja za napade našu teritoriju reagovaćemo nemilosrdno

Rusija će nemilosrdno odgovoriti ukoliko SAD ukinu ograničenje Kijevu na primenu visoko preciznih raketa za napade na rusku teritoriju, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova Sergej Rjabkov.

„Predsednik je rekao sve na tu temu. Odluka postoji, sve je kart-blanš, indulgencije klijentima iz Kijeva ispisane, zbog toga smo spremni na sve i reagovaćemo nemilosrdno“, rekao je Rjabkov novinarima.
O američki raketama u Japanu
On je rekao i da će Moskva preduzeti kompleksne, vojno-tehničke mere, ako na teritoriji Japana budu raspoređene američke rakete srednjeg dometa.
„Neka se prvo desi nešto u vezi s tim o čemu sada kolaju glasine. A onda će dobiti kompleksan odgovor, između ostalog i vojno-tehnički. Dali smo im bezbroj šansi da se izbegne takva eskalacija i za sada ruski moratorijum na raspoređivanje odgovarajučih sistema ostaje na snazi“, precizirao je diplomata.
Izvoz titanijuma
Rjabkov je rekao da u Moskvi ne isključuju mogućnost uvođenje ciljanih ograničenja na izvoz urana, titanijuma i nikla, ali se sada razmatraj sve moguće posledice takvog koraka.
„Ekonomske kontramere sankcionom pritisku mogu biti različite. To što je ova tema dospela u javni prostor je signal sam po sebi. Odmeravamo argumente za i protiv, razmatramo posledice, ovde ne treba odluku donositi ishitreno. Predsednik, federalni organi izvršne vlasti, svi koji se time bave neće se rukovoditi emocijama, ništa se neće rešavati tako da se posle zažali“, rekao je on.
Generalna skupština i ruska delegacija
Svi iz ruske delegacije koja će učestvovati na zasedanju Generalne skupštine UN dobili su američke vize, rekao je Rjabkov i dodao da nije bilo problema.
Podsetimo, stavove Moskve pred Ujedinjenim nacijama izneće šef diplomatije Sergej Lavrov.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter