Izvor: Alo
14.08.2024 u 13:53
0

MIR VIŠE NIJE OPCIJA: Moskva objavila planove posle ukrajinskog napada na Kursk

Ukrajina je terorističkim akcijama u Kurskoj oblasti stavila temu mirovnih pregovora sa Rusijom na dugoročnu pauzu, izjavio je ambasador ruskog Ministarstva spoljnih poslova za zločine kijevskog režima Rodion Mirošnjik

„To je urađeno apsolutno namerno. Zato je danas pregovaranje sa apsolutno neadekvatnim neprijateljem jednostavno neprirodno, a to je rekao i predsednik Rusije Vladimir Putin. Aktuelno je i pitanje sa kim pregovarati“, kazao je Mirošnik.

UKRAJINA IZVELA NAPAD DRONOVIMA: Udar na rusku vojnu bazu ciljali avione MiG-31K (VIDEO)

Ambasador je dodao da Kijev napada bespilotnim letelicama civile kako bi sejao strah u civilnom društvu i konfuziju, nezadovoljstvo i kako bi pokušali da izazovu neku vrstu nemira u ruskom društvu.

„Zbog pokušaja terorističkog napada u pravcu Kurska, upotreba novih metoda nas primorava da stisnemo zube i preduzmemo sve mere da kaznimo nasilnika, da kaznimo agresora koji je upao u naš narod i teritoriju. Politika koju sprovodi Vladimir Zelenski je kriminalna pojava koja je u potpunosti u suprotnosti sa normama i principima međunarodnog humanitarnog prava“, ukazao je.

On je istakao da Oružane snage Ukrajine namerno koriste dronove za napad na decu u ruskim regionima, napomenuvši da je u 11 regiona fronta od 1. januara najmanje povređeno 43 maloletnika, 34 dece, a da je devetoro dece poginulo.

Rusija radi na stvaranju drugih centara uticaja

Mirošnik je naveo da je ujedinjenje država nezadovoljnih politikom Sjedinjenih Država neizbežan proces.

„Nismo zadovoljni svetom hegemonije SAD. Verujemo da policentrični svet garantuje zaštitu interesa drugih država. Aktivno radimo na tome i shvatamo da samo vodeći računa o interesima drugih država, stvarajući alternativu protiv određenog hegemona koji preuzima na sebe odgovornosti svetskog policajca, koristeći dvostruke standarde za procenu određenih situacija, ova opcija je neprihvatljiva i jednostavno vodi ka potpunoj globalnoj krizi“, naglasio je.

Kako je dodao, Rusija na sve moguće načine radi „na stvaranju drugih centara uticaja, udruženja država, koje su nezadovoljne politikom SAD“.

„Mislim da je ovo neizbežan proces. Pitanje je koliko će to trajati, ali to je upravo mehanizam koji će dovesti do stvaranja drugih uslova za normalan suživot na planeti“, naglasio je diplomata.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter