Izvor: Alo.rs
16.10.2023 u 14:37
0

„BLIŽIMO SE ISTORIJSKOM TRENUTKU“: Mobilisano 400.000 vojnika

Izraelska invazija na Gazu mogla bi se pretvoriti u okupaciju od 18 meseci kako bi se rasturila sedišta Hamasa, tvrde diplomatski izvori.

ZVALA JE OCA I REKLA DA PUCAJU NA NJIH, OD TADA JOJ SE GUBI SVAKI TRAG: Hamasovci su je uzeli za taoca, pa su je snimali kako moli za život (VIDEO)

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu rekao je i da se nacija približava sudbonosnom trenutku. Takođe, navodi i da se danonoćno vrše pripreme za pokretanje kopnene ofanzive, s gotovo 400.000 vojnika koji se spremaju za bitku u Gazi na samoj granici.

Takođe, agencija Rojters je prenela da je iz kancelarije izraelskog premijera potvrđeno da nema primirja u južnoj Gazi.

U ranijim izveštajima te agencije bilo je navedeno da bi dogovor postignut između Egipta, SAD i Izraela omogućio da se danas nakratko otvori granični prelaz sa Egiptom Rafa, kako bi humanitarna pomoć mogla stići u Gazu i kako bi Palestinci s dvojnim državljanstvom mogli da izađu iz Gaze.

Prema poslednjim snimcima s prelaza Rafa, tamo se nalazi mnogo ljudi i porodica s malom decom, a svi se nalaze u neposrednoj blizini prelaza. Ipak, ostaje nejasno da li je taj prelaz otvoren ili nije.

„Trenutno nema primirja i humanitarne pomoći u Gazi u zamenu za izvlačenje stranaca“, saopšteno je iz Netanjahuovog kabineta.
Očekivalo se da će granični prelaz Rafa biti otvoren pre 45 minuta.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter