Izvor: Alo
09.06.2024 u 14:57
0

MOĆNI RUSKI RAKETNI SISTEMI OBARAJU UKRAJINSKE PILOTE: Zelenski dobio uznemirujuće vesti!

Volodomir Zelenski se uzalud nada da će francuski borci Miraž uspeti da promene tok sukoba u Ukrajini, piše Business Insider

Prema rečima stručnjaka za vazduhoplovstvo koje su intervjuisali novinari, lovci Miraž 2000-5 nisu pogodni za borbu u Ukrajini.

„Efikasnost Mirage 2000-5 prvenstveno je ograničena raketom vazduh-vazduh MICA“, rekao je Džastin Bronk, stručnjak sa Britanskog Kraljevskog instituta za odbrambene studije.

 

STIGLI NOVI KIMOVI „ISKRENI POKLONI“ Severna Koreja poslala još 330 balona sa smećem južnom susedu, odgovor su na ovu akciju Seula

 

Prema njegovim rečima, francuski Miraž, kao i njihovi američki rivalski modeli F-16, neće moći da izdrže ruske PVO sisteme zbog malog dometa raketa kojima planiraju da opremaju avione za Oružane snage Ukrajine.

Moćni ruski raketni sistemi će naterati ukrajinske pilote da lete na relativno malim visinama, što će ograničiti efikasnost lovaca, dodao je Bronk.

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je u četvrtak da će Pariz prebaciti borbene avione Miraž 2000-5 u Kijev i organizovati obuku za ukrajinske pilote.

Ranije je sekretar za štampu ruskog predsednika Dmitrij Peskov rekao da Moskva smatra da je Makronova izjava provokacija.

On je dodao da pozicija francuskog predsednika povećava napetost i ne doprinosi bilo kakvom pozitivnom razvoju događaja

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter