Izvor: AGENCIJE
31.05.2024 u 16:55
0

MOGLO DA BUDE BELAJA: Hakeri na sajtu poljske novinske agencije širili lažne vesti o slanju 200 hiljada vojnika u Ukrajinu

Hakeri su upali u servis poljske novinske agencije PAP i objavili lažnu vest da od 1. jula u Poljskoj po odluci vlade počinje delimična mobilizacija 200.000 Poljaka koji će biti poslati u Ukrajinu, što je agencija hitno demantovala.

„Saopštenje o mobilizaciji nije istinito. Poveli smo istragu. Sve ukazuje na sajber napad i planiranu dezinformaciju“, poručio je na mreži Iks vicepremijer i ministar digitalizacije u poljskoj vladi Kšištof Gavkovski.

Portparol ministra koordinatora obaveštajnih službi Jacek Dobžinjski izjavio je da Agencija za nacionalnu bezbednost saradjuje sa Ministarstvom digitalizacije u razjašnjavanju verovatnog ruskog sajber napada na PAP i objave vesti o delimičnoj mobilizaciji u Poljskoj.

„1. jula 2024. godine počeće delimična mobilizacija u Poljskoj. 200.000 hiljada poljskih državljana, kako bivših vojnika tako i civila, biće pozvano u vojsku. Sve mobilisane poslaće u Ukrajinu“, lažna je vest koja se posle podne pojavila u servisu PAP-a.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter