Izvor: SPUTNIK
15.07.2024 u 19:37
0

MOSKVA: NATO ĆE I DALJE KORISTITI UKRAJINU KAO POTROŠNI MATERIJAL

NATO će nastaviti da koristi Ukrajinu kao potrošni materijal u geopolitičkoj konfrontaciji sa Ruskom Federacijom, izjavio je za Sputnjik šef ruske delegacije na pregovorima u Beču o vojnoj bezbednosti i kontroli naoružanja Konstantin Gavrilov posle samita NATO.

„Jasno je da je rukovodstvo Ukrajine razočarano rezultatima samita: NATO nije predao ukrajinskoj vojsci novo ofanzivno oružje niti je dao zvaničnu dozvolu za napade na ciljeve duboko na teritoriji Rusije. Možemo biti sigurni da će Ukrajinu njeni NATO gospodari i dalje koristiti kao potrošni materijal u geopolitičkoj konfrontaciji sa Rusijom“, rekao je Gavrilov.

Prema njegovom mišljenju, „odluke dogovorene na samitu imaju za cilj da podstaknu Ukrajince da nastave neprijateljstva“.
„U isto vreme, članice NATO-a deluju lukavo: ne skidaju sa dnevnog reda NATO-perspektivu za Ukrajinu, koristeći je kao sredstvo za spoljnu kontrolu režima u Kijevu“, dodao je diplomata.
On je takođe dodao da, svesno ili podsvesno, američki stratezi dovode do zaključka da je, sa tehničke i teorijske tačke gledišta, Evropa ta koja rizikuje da postane „eventualni teatar eskalacija vojno-političkih tenzija sa katastrofalnim posledicama“.
„To je postalo jasno barem na primeru Nemačke, koja je pristala da na svoju teritoriju rasporedi američke rakete srednjeg i manjeg dometa, koje su ranije bile zabranjene Sporazumom o likvidavciji raketa srednjeg i kratkog dometa“, podsetio je šef ruske delegacije.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter