Izvor: ALO
15.06.2024 u 10:59
0

NAFTA SE VELIKOM BRZINOM IZLILA U MOREK: Plaža zatvorena,kupanje zabranjeno!

Istraga je u toku

Plaže na singapurskom ostrvu Sentosa danas su zatvorene nakon što se nafta, koja se izlila sa obližnjeg brodskog terminala, proširila do njega.

Nafta se izlila sa terminala Pasir Pandžang, udaljenog manje od 10 kilometara od ostrva popularnog među turistima i lokalnim stanovništvom, nakon što je u petak popodne bager udario u tanker, prenosi Rojters.

U upozorenju na sajtu Sentosa navedeno je da su plaže zatvorene zbog čišćenja, a da plivanje i aktivnosti u moru nisu dozvoljeni.

 

SUNAK: „Nikada nisam video Olafa da mu je ovako neprijatno“

Singapurska lučka uprava saopštila je da se deo nafte iz oštećenog rezervoara na tankeru izlio u vodu, kao i da je oštećeni rezervoar izolovan, a izlivanje pod kontrolom.

Navedeno je da je operacija čišćenja nakon izlivanja nafte u toku.

Kad smo kod Singapura, preliminarni nalazi istrage o letu Singapore Airlines koji je prošle nedelje bio pogođen velikom turbulencijom, pokazali su da su brza promena gravitacione sile i gubitak visine od 54 metra prouzrokovali povrede, saopštilo je singapursko ministarstvo saobraćaja.

Jedan putnik je umro od mogućeg srčanog udara, a desetine su povređene kada je let SQ321 Singapore Airlinea iz Londona za Singapur naišao na ono što je avioprevoznik opisao kao „iznenadnu, ekstremnu turbulenciju“ dok je avion leteo iznad Mjanmara.

Ministarstvo je saopštilo da je istraga u toku.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter