Izvor: AGENCIJE
22.06.2024 u 16:23
3

NAJDŽEL FARAŽ NA UDARU ZBOG ISTINE: Razbesneo britanske političare zbog izjave o ratu u Ukrajini: „Zna se ko je kriv, dali su mu razlog za napad“

Čelnog čoveka desničarske i populističke Reformističke stranke Ujedinjenog Kraljevstva Najdžela Faraža istaknuti britanski konzervativci i laburisti optužili su da brani Putina i ponavlja njegovo "podlo opravdanje za brutalnu invaziju na Ukrajinu."

Ministar unutrašnjih poslova Ujedinjenog Kraljevstva Džejms Kleverli osudio je Faraža jer je rekao da je rat ispovociran, navodeći vezu između širenja NATO-a i Europske unije u posljednjim decenijama i sukoba u istočnoj Evropi, prenosi Indipendent.

U intervjuu za Bi-Bi-Si (BBC) Faraž je rekao da mu se Putin ne sviđa kao osoba, ali mu se divi kao političaru jer je uspeo da preuzme kontrolu u Rusiji.

„Pitaju me zašto sam rekao da će biti rata u Ukrajini? Zato jer mi je bilo očigledno da stalno širenje NATO-a i Europske unije prema istoku daje razlog tom čoveku (Putinu) da ruskom narodu kaže – ponovo su krenuli protiv nas, idu u rat“, ukazao je Faraž.

ZABRANJUJU GRAĐANIMA PUT U MOSKVU: SAD naredile zatvaranje ruskih viznih centara u Vašingtonu i Njujorku

 

 

 

 

Putin je neprekidno obavljao funkciju predsednika ili premijera Rusije od 1999. godine, na izborima koji su opisani kao namešteni. Faraž, bivši član Evropskog parlamenta, takođe je rekao: „Dobro, reći ću vam ono što ne znate, ustao sam u Evropskom parlamentu 2014. i rekao, citiraj, biće rata u Ukrajina“.

Faraž je rekao da je davao slične komentare „još od 1990-ih, od pada (Berlinskog) zida” i dodao: „Čekaj malo, mi smo započeli ovaj rat”. „To je, znate, naravno da je njegova greška – iskoristio je ono što smo uradili kao izgovor.“

Njegova izjava izazvala je kritike vodećih političara, uključujući ministra spoljnih poslova Džejmsa Klaverlija koji je napisao na društvenoj mreži X: „To samo Faraž ponavlja Putinovo podlo opravdanje za brutalnu invaziju na Ukrajinu.“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

3 thoughts on “NAJDŽEL FARAŽ NA UDARU ZBOG ISTINE: Razbesneo britanske političare zbog izjave o ratu u Ukrajini: „Zna se ko je kriv, dali su mu razlog za napad“”

  1. Ono što se krilo decenijama sad je izašlo na videlo.
    Engleska taktika ,,tuci se tuđim mišićima a u svoju korist ,,.
    Ipak treba biti obazriv jer je i podlost u igri.

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter