Izvor: sputnik
25.07.2024 u 09:57
0

NAKON NAPADA AJKULE PRONAĐENA NOGA SURFERA: Nogu će hirurzi pokušati da prišiju nazad

Horor u moru

Noga dvadesettrogodišnjeg Australijanca, kog je napala velika bela ajkula dok je surfovao blizu obale Novog Južnog Velsa, nađena je na plaži blizu mesta gde je napadnut, a hirurzi će pokušati da je prišiju.
Kai Makenzi napadnut je blizu Port Makvirija juče prepodne, a i dalje se nalazi u kritičnom ali stabilnom stanju. Iako mu je ajkula odgrizla nogu, ona je pronađena na plaži nešto posle napada, stavljena u led i odneta u bolnicu 200 kilometara udaljenu od mesta napada.
Hirurzi se nadaju da će moći da je prišiju, ali još nije poznato kako je zahvat protekao.
Surfer je uspeo da se odbrani od ajkule i uprkos ozbiljnoj povredi uspeo da „uhvati“ talas i vrati se na obalu, gde su mu prolaznici pomogli i zaustavili krvarenje.
Policajac van dužnosti, koji je šetao psa na plaži, iskoristio je povodac da stegne nogu iznad rane i uspori krvarenje dok hitna pomoć nije stigla.
Makenzi je brzo prebačen u lokalnu bolnicu, a onda i helikopterom prevezen u bolnicu u Njukaslu (Australija) gde je u kritičnom, ali stabilnom stanju.
Biolozi i stručnjaci pregledali su dasku i fotografije incidenta i utvrdili da je za napad odgovorna velika bela ajkula od oko tri metra dužine.
Nesrećni Australijanac se tek vratio surfovanju nakon što se oporavio od povrede vrata.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter