Izvor: alo
23.06.2024 u 13:20
0

NASA DOBIJA TUŽBU Svemirski otpad pogodio kuću, evo koliko novca traži oštećena porodica

Metalni cilindar težio je oko 7 kilograma i imao je 10 centimetara u prečniku

Porodica u Napulju, na Floridi, čiju su kuću pogodile krhotine koje su pale na Zemlju iz svemira i probile rupu na krovu, traži 80.000 dolara od NASA-e za nadoknadu štete.

Advokatska firma Kranfil Samner navela je u saopštenju za javnost da je podnela tužbu u ime tužioca Alehandra Otera i njegove porodice.

Metalna ploča sa cilindrom sa teretne palete koju je 2021. godine pustila Međunarodna svemirska stanica udarila je u porodičnu kuću Otero 8. marta 2024. godine dok je njihov sin Danijel bio kod kuće. Niko nije povređen, iako je nastala rupa na krovu i podu.

GVOZDENA KUPOLA“ NEĆE IZDRŽATI: Amerika upozorila Izrael da Hezbolah ima ogroman arsenal raketa ukoliko krene TOTALNI RAT

„Mogao je biti povređen“

Otero je rekao za „Vink Njuz“ da je predmet umalo udario njegovog sina, koji je bio dve sobe iznad.

Američka svemirska agencija je kasnije potvrdila da su ostaci od opreme za podršku leta. Deo krhotina ostao je netaknut i nije se raspao nakon što je ušao u Zemljinu atmosferu pre nego što je pao na površinu.NASA je donela tu odluku nakon što su ostaci prikupljeni iz kuće i analizirani u Svemirskom centru Kenedi. Metalni cilindar težio je oko 7 kilograma i imao je 10 centimetara u prečniku.

„Da je pao samo nekoliko metara dalje…“

Tužba Oterosa protiv NASA-e navodi odštetu za neosiguranu imovinu, prekid poslovanja, emocionalnu i mentalnu patnju i troškove p

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter