Izvor: SPUTNIK
17.07.2024 u 10:20
0

„NE VOLIM SANKCIJE“: Tramp o politici aktuelne američke administracije prema Rusiji

Bivši američki predsednik Donald Tramp komentarisao je politiku aktuelne administracije prema Rusiji, istakavši da nije pristalica sankcija.

„Sankcijama samo odbijamo druge od sebe. Zato ne volim sankcije“, rekao je Tramp u intervjuu za Blumberg na pitanje da li razmišlja o popuštanju ili ukidanju sankcija protiv Rusije u sklopu sporazuma o okončanju sukoba u Ukrajini.

AMERIKA ODBACILA PREDLOG LAVROVA

Republikanski kandidat za predsednika na izborima u novembru rekao je da je smatrao da su sankcije protiv Irana bile korisne, ali da „u principu i u tom slučaju takve mere nisu bile baš neophodne“.

Američka agencija navodi da je Tramp stavio do znanja da se podjednako rezervisano odnosi prema ideji odbrane Tajvana od ulaska kineskih snaga i pokušajima da se kazni Rusija zbog specijalne operacije u Ukrajini.
On smatra i da sukob u Ukrajini nikada ne bi počeo da je on bio u Beloj kući.
„Predsednik Putin i ja smo dobro sarađivali, imali smo dobre odnose, nije nam pretio rat“, rekao je on.
Podsetimo, ranije je visoko pozicionirani funkcioner Republikanske partije, koji je učestvovao na skupu stranke u Milvokiju, rekao da je Tramp spreman da pokrene dijalog s ruskim predsednikom bez posrednika kako bi se okončao sukob u Ukrajini.
Lider republikanaca u Predstavničkom domu američkog Kongresa Stiv Skaliz rekao je da će Tramp, ako pobedi na izborima, sarađivati s Rusijom, demonstrirajući silu.

Bajden dopustio da se desi ono najgore

Predsednik SAD Džozef Bajden doprineo je da se realizuje najgori mogući scenario – zbližavanje Rusije i Kine, ocenio je republikanski predsednički kandidat Donald Tramp.
„Pre tri godine dozvolili smo da se desi ono najgore, jer je Bajden glup čovek. On je naveo Rusiju i Kinu da stupe u zajednicu. I to su učinili. Potom su primili kod sebe mlađeg brata – Iran, pa posle Severnu Koreju. I niko im više nije potreban“, rekao je on za „Blumberg“.
Prema njegovim rečima, zbog Bajdenove nestručnosti pet meseci pred izbore u Americi svet će biti na ivici nuklearne katastrofe.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter