Izvor: TANJUG
13.06.2024 u 17:25
0

NEMA NIČEG NEOBIČNOG NA KARIBIMA: KREMLJ-Nema potrebe da se SAD brinu o ruskim ratnim brodovima na Kubi

Kremlj je danas saopštio da nema razloga da bilo koja zemlja, uključujući Sjedinjene Američke Države, bude zabrinuta zbog prisustva ruskih ratnih brodova na Kubi tokom vežbi.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da su takve vežbe uobičajena praksa i da ne treba da postoji strah oko toga da bi Rusija mogla da prebaci vojno osoblje na Kubu ili čak da stvori vojnu bazu na ostrvu, prenosi Rojters.

ITALIJA GLASNO PROGOVORILA: Otkrivamo šta traži od EU, a ima veze sa Kosovom!

 

„To je normalna praksa za sve države, uključujući veliku pomorsku silu kao što je Rusija. Tako da u ovom slučaju ne vidimo razloga za brigu“, rekao je Peskov.

Ruski ratni brodovi uplovili su juče u luku glavnog grada Kube, nakon što su i američki i kubanski zvaničnici ocenili da to ne predstavlja bezbednosnu pretnju. Ipak, dolazak ruskih vojnih brodova u Havanu tumači se kao demonstracija sile zvanične Moskve u trenutku porasta međunarodne napetosti zbog rata u Ukrajini, prenosi Rojters.

Kubansko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je da brodovi nisu nosili nuklearno oružje, što je ponovio i savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan, ali je dodao da će Amerika ostati na oprezu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter