Izvor: HappyBSC/Tanjug
02.08.2022 u 17:15
0

Nensi Pelosi doputovala je na Tajvan: „Naši razgovori sa tajvanskim rukovodstvom potvrđuju podršku našem partneru!“

Predsedavajuća Predstavničkog doma američkog Kongresa Nensi Pelosi doputovala je na Tajvan i pored brojnih upozorenja koja su dolazila iz Kine da to ne čini jer će se time ozbiljno ugroziti odnosi Kine i SAD.

Ona se oglasila i na društvenoj mreži Tviter ističući da poseta delegacije SAD predstavlja podršku demokratiji Tajvana.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Poseta naše delegacije Tajvanu odaje počast Američkoj nejenjavajućoj posvećenosti u podršci demokratiji Tajvana. Naši razgovori sa tajvanskim rukovodstvom potvrđuju podršku našem partneru i promovišu zajedničke interese, uključujući napredovanje slobodnog i otvorenog Indo-pacifičkog  regiona“, napisala je Pelosi na svom Twitter nalogu.

„Naša poseta nije prva, i ranije su delegacije Kongresa dolazile u Tajpej. Ovo ni na koji način nije kontradiktorno sa politikom SAD, koja se vodi Zakonom odnosima sa Tajvanom iz 1979. godine“, napisala je Pelosi.

Zakon o odnosima sa Tajvanom iz 1979. godine reguliše američke odnose sa ostrvom, ne zahteva da SAD intervenišu vojno u slučaju kineske invazije, već nalaže da se Tajvanu pruže resursi da se sam brani, kao i da se spreče bilo kakve unilateralne promene njegovog statusa od strane Pekinga.

SVET PRED NOVIM SUKOBOM? Borbeni avioni ratnog vazduhoplovstva Kine poleteli su u smeru Tajvana!

Kinesko ministarstvo spoljnih poslova je upozorilo da će žestoko uzvratiti ako Pelosi dođe na Tajvan. Peking smatra dolazak Pelosi grubim kršenjem unutrašnjih pitanja Kine.

Neposredno pre sletanja aviona Pelosi, kineska Centralna državna televizija objavila je da je Peking poslao ratne aviona tipa Su-35 ka Tajvanskom moreuzu.

Ovo je prva poseta visokog zvaničnika SAD Tajvanu posle 25 godina, prethodno je predsednik Predsedavajućeg doma Kongresa Njut Džingrič boravio na Tajvanu 1997. godine.

Pelosi je na turneji u Aziji, koja uključuje posetu Singapuru, Maleziji, Južnoj Koreji i Japanu.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter