Izvor: Kurir
22.07.2024 u 18:23
0

NEPRIJATNA SITUACIJA IZ FRANCUSKOG PARLAMENTA: Niko da pruži ruku poslaniku Marin le Pen

Mladi poslanik iz francuske ultradesničarske stranke Nacionalno okupljanje doživeo je poniženje od strane poslanika levice na glasanju za imenovanje predsednika parlamenta.

Naime, novoimenovani poslanik Flavijen Terme (22) iz stranke Marin Le Pen stajao je pored kutije u koju se ubacuju glasovi i prema običaju je trebalo da se sa njim rukuju poslanici nakon što glasaju. 

DIREKTORKA TAJNE SLUŽBE KIMBERLI ČITL BIĆE ISPITANA ZBOG ATENTATA NA TRAMPA:Tramp je ranjen u uvo u atentatu 13. jula u Pensilvaniji

Međutim, nekoliko poslanika francuskih levičarskih partija je odbilo to da učini, a taj snimak od 18. jula je postao viralan.

Jedan poslanik francuske levice napravio je pokret iz igre papir-kamen-makaze kako bi izbegao rukovanje sa Termeom.

 

Na snimku koje je Narodna skupština prenosila na Fejsbuku, poslanik francuske stranke “Nepokorena Francuska” (LFI) Fransoa Pikemal može se videti kako pravi gest rukom.

„U glasačkim kutijama kao i u igri papir-kamen-makaze, na kraju je NFP taj koji pobeđuje“, napisao je Pikemal na X, pozivajući se na rezultate levičarske koalicije Novi narodni front (NFP) u drugom krugu nedavnih izbora.

I neki drugi poslanici iz levičarskih partija odbili su da se rukuju sa Termetom, prema novinskim izveštajima.

Njegov kolega Sebastijen Delog iz LFI je optužen da je pretio Termeu.

– Ti si budala, jesi li lud ili šta… – navodno je rekao Delog kada mu je Flavijen Termet pružio ruku.

Terme je kasnije na X napisao da ga je Delog “zastrašivao”.

„LFI i ​​njegove staljinističke metode. Fizičko zastrašivanje od strane poslanika Delog nedostojno je Narodne skupštine“, reagovao je mladi 22-godišnji poslanik na X.

U intervjuu za La Provans, u petak, 19. jula, Sebastijen Delog uverava da mu nije pretio.

„Samo sam ga pitao da li misli ozbiljno, da li misli da ću se rukovati sa rasistom „objasnio je on.

„Rekao je: “To je običaj”. Rekao sam mu: “Ti si lud, to se nikada neće dogoditi. Nisam mu pretio, nisam bio okrutan“ rekao je Delog.

Predsednik Nacionalnog okupljanja Žordan Bardela takođe je osudio „preteći ton gospodina Delogua protiv najmlađeg poslanika Narodne skupštine”.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter