Izvor: INFORMER
03.06.2024 u 17:04
0

NIKAD VEĆA PRETNJA: Ceo državni vrh Rusije na nogama! Svi čekaju da polete američke rakete

Zapad ide putem eskalacije, stoga će Rusija preduzeti sve neophodne mere da neutrališe pretnje, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Ruske Federacije Aleksandar Gruško.

– Znamo da zapadne zemlje idu putem eskalacije, stoga će biti preduzete sve mere koje su neophodne sa naše strane kako bismo neutralisali pretnje koje su povezane sa takvom eskalacijom – kazao je Gruško, komentarišući izjavu šefa radne grupe za koordinaciju pomoći Kijevu pri nemačkom Ministarstvu odbrane, general-majora Kristijana Frojdinga, koji nije isključio upotrebu PVO sistema „patriot“ za uništavanje vazdušnih ciljeva na nebu iznad Rusije.

On je istakao da je izjava američkog državnog sekretara Entonija Blinkena, da Ruska Federacija navodno sprovodi hibridne napade na granice NATO zemalja, prelazak sa „bolne glave na zdravu“.

– To je prelazak sa bolne glave na zdravu, a dobro je poznato da zapadne zemlje vode hibridni rat protiv Ruske Federacije, koji kombinuje niz mera ekonomske prirode – ocenio je ruski diplomata, komentarišući Blinkenove reči.

Naime, general-major Kristijan Frojding izjavio je da je „sasvim moguće da će sistemi ‘patriot’ biti korišćeni i u oblasti Harkova i iznad Rusije“.

Nemačka je Ukrajini isporučila dva sistema „patriot“, a kako se navodi, Kijev bi uskoro trebalo da dobije i treći takav PVO sistem od Berlina.

Podsetimo, jedan od zamenika ministra spoljnih poslova Ruske Federacije, Sergej Rjabkov, upozorio je SAD da ne prave greške koje mogu imati fatalne posledice.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter