Izvor: Alo
16.05.2024 u 07:52
0

NOVA RAZMENA VATRE IZRAELA I HEZBOLAHA: Hezbolah lansirao dronove na izraelsku vojnu bazu!

Sukob Izraela i Hamasa – 223. dan

Izraelska vojska naredila je hitnu evakuaciju četvrti Šeik Zaid i El Manšeja, u blizini Beit Lahije u severnoj Gazi jer, kako tvrdi, palestinski borci iz njih ispaljuju rakete na izraelsku teritoriju.

Borbe se nastavljaju i u centralnim delovima grada Gaze i na istočnoj strani okruga Rafa, uključujući kvartove Džnaina i Salam.

U iščekivanju kopnene ofanzive, taj grad na jugu Gaze napustilo je 460.000 Palestinaca.

„SVE ĆEMO UNIŠTITI“ Zaharova: Nikakva vojna tehnika Zapada neće spasiti Zelenskog

Reagovala je Evropska unija i pozvala Izrael da odmah prekine svoju vojnu operaciju u Rafi.

Došlo je i do nove razmene vatre Izraela i Hezbolaha. Izraelske odbrambene snage sapštile su da je najmanje 10 raketa ispaljeno iz Libana na Gornju Galileju, te da su uzvratili vatrom na položaje Hezbolaha u južnom Libanu.

Bela kuća je obavestila Kongres da će Izraelu poslati vojnu pomoć vrednu milijardu dolara, iako je pre samo nedelju dana naredila pauziranje u isporuci bombi.

Broj ubijenih Palestinaca u izraelskim vazdušnim napadima od 7. oktobra porastao je na 35.233, saopštilo je Ministarstvo zdravlja Gaze.

Hezbolah potvrdio da je lansirao dronove na izraelsku vojnu bazu

Libanska islamistička militantna grupa Hezbolah potvrdila je da je danas izvela napad dronovima na izraelsku vojnu bazu zapadno od grada Tiberijad, u najdubljem udaru na teritoriju Izraela od početka razmene vatre sa Izraelom zbog rata u Pojasu Gaze.

Hezbolah je saopštio da je ciljao deo nadzornog sistema koji koristi izraelsko vazduhoplovstvo, kao i da je roj dronova „precizno pogađao svoje ograničene ciljeve, a Hezbolah postigao šta je želeo u ovoj ograničenoj operaciji“, prenosi Rojters.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter