Izvor: tanjug
27.06.2022 u 12:22
0

NOVE RESTRIKTIVNE MERE AMERIKE PROTIV RUSIJE! Evo na šta se odnose i koga će pogoditi!

Sjedinjene Američke Države uvešće vizna ograničenja za oko 500 ruskih zvaničnika zbog sukoba u Ukrajini, kao i više carine na preko 570 vrsta ruske robe i sankcije kompanijama koje pomažu Rusiji da izbegne restriktivne mere, saopštila je danas Bela kuća.

„DŽO, OKRENI SE!“ Šolc „spasao“ Bajdena na Samitu G7 (VIDEO)

– Ministarstvo finansija SAD uvešće sankcije privatnim vojnim kompanijama koje deluju u Ukrajini, ruskim vojnim jedinicama koje su umešane u kršenje ljudskih prava ili kršenja međunarodnog humanitarnog prava u Ukrajini, kao i visokim zvaničnicima koje je Rusija postavila u oblastima pod opsadom ili koje drže ruske snage, uključujući ministre i gradonačelnike spornih gradova – navodi se u izveštaju Bele kuće, prenosi agencija TAS S.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Kako se dodaje, država će uvesti vizna ograničenja za oko 500 zvaničnika zbog „pretnji ili kršenja suvereniteta, teritorijalnog integriteta“.

SAD su najavile i uvođenje viših carina na više od 570 vrsta robe iz Rusije u vrednosti od oko 2,3 milijarde dolara.

– Predsednik Džozef Bajden takođe najavljuje da će, u skladu sa Kongresom koji je ukinuo trgovinski status Rusije u SAD, SAD uvesti Rusiji višu tarifu na više od 570 grupa ruskih proizvoda u vrednosti oko 2,3 milijarde dolara – navodi se u saopštenju Bele kuće.

Te mere ograničiće sposobnost Rusije da ostvari ekonomsku korist od prodaje na američkom tržištu i pažljivo su modifikovane da nametnu troškove Rusiji, dok minimiziraju troškove za američke potrošače, navela je Bela kuća.

Američko ministarstvo trgovine uvešće i prva ograničenja protiv kompanija koje pomažu Rusiji da zaobiđe sankcije.

– Država i trezor primeniće blokirajuće sankcije protiv lica koja su povezana sa pomaganjem u pokušajima Rusije da izbegne sankcije – navodi se u izveštaju.

Takođe, kako se navodi u saopštenju Bele kuće, SAD će uvesti „blokirajuće sankcije“ državnim odbrambenim kompanijama i istraživačkim organizacijama i pojedincima u oblasti odbrane.

– Ministarstvo finansija agresivno će ciljati na ruske lance snabdevanja odbrane, uvođenjem blokirajućih sankcija glavnim odbrambenim preduzećima u državnom vlasništvu, pored organizacija za istraživanje odbrane i desetinama drugih entiteta i pojedinaca koji se bave odbrambenim sektorom – navodi se u saopštenju.

Dodaje se da SAD nastoje da „ograniče sposobnost Rusije da zameni vojnu opremu“, koju je već izgubila tokom sukoba u Ukrajini.

Prema navodima Bele kuće, pod američkim sankcijama je već više od 1.000 pojedinaca i preduzeća.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter