Izvor: blic
24.08.2024 u 22:31
0

NOVO HAPŠENJE ZBOG POKOLJA U NEMAČKOJ: Uhapšen Sirijac

Pripadnici elitne Komande za specijalne operacije (SEK) upali su večeras u Centar za smeštaj izbeglice u Zolingenu u okviru potrage za napadačem koji je u petak uveče ubio tri osobe i ranio osmoro na festivalu u centru grada.

Prema nepotvrđenim prvim informacijama, jedan Sirijac je uhapšen

Centar za smeštaj tražilaca azila je udaljen samo 300 metara od Fronhofa, mesta jučerašnjeg napada, i na 150 metara od mesta gde su istražitelji popodne pronašli oružje – nož kojim je atentator u petak uveče ubio tri osobe i teško ranio osam.

Policijski pas je vodio istražitelje direktno od mesta gde je nož pronađen do doma za azilante.

Specijalna jedinica je potom opkolila zgradu i konačno je upala u 20.18 časova. Od tada je ispitano nekoliko stanara Centra.

Teroristička Islamska država preuzela je danas odgovornost za napad u petak uveče u nemačkom gradu Zolingenu, kada je napadač nožem ubio tri osobe i ranio osmoro, javlja AP pozivajući se na Amak njuz, sajt blizak ISIS-u.

ISIS je poručio da je napadač ciljao hrišćane i da je „vojnik Islamske države“ koji je izveo napad „kako bi osvetio muslimane u Palestini i širom sveta“.

Nemački Velt je ranije danas preneo izveštaj policije, u kojem se navode reči očevica, koji je rekao da je napadač prilikom krvavog pira uzvikivao „Alahu Akbar“, kao i da je često posećivao lokalnu džamiju u Zolingenu.

Šef nemačke policije je saopštio da je policija uhapsila tinejdžera (15) koji se dovodi u vezu sa napadom nožem na festivalu, koji se dogodio sinoć

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter