Izvor: 24SEDAM
09.09.2024 u 10:50
0

OBUSTAVLJEN VAZDUŠNI SAOBRAĆAJ U STOKHOLMU: Letovi preusmereni!

Incident se dogodio oko 23:00 časa, kada je vazdušni saobraćaj zaustavljen, a normalan režim rada aerodroma nastavljen je tek oko 01:30 ujutru

Zbog uočenih dronova tokom noći, privremeno je obustavljen vazdušni saobraćaj na najvećem švedskom aerodromu, Arlanda, saopštila je švedska policija.

NOVINSKA AGENCIJA IZVEŠTAVA: Broj žrtava izraelskog udara na Siriju porastao na 14, ranjene 43 osobe

Osoblje u kontrolnom tornju podiglo je uzbunu nakon što su primetili četiri drona kako nadleću aerodrom, što je izazvalo trenutnu reakciju i obustavu svih letova. Nekoliko letova koji su bili na prilazu ka Arlandi preusmereni su na druge destinacije, dok su nadležni započeli istragu o mogućoj sabotaži.

Incident se dogodio oko 23:00 časa, kada je vazdušni saobraćaj zaustavljen, a normalan režim rada aerodroma nastavljen je tek oko 01:30 ujutru. Kako prenosi švedski medij „Aftonbladet“, ovaj incident privukao je pažnju javnosti i izazvao zabrinutost zbog mogućih bezbednosnih pretnji koje dronovi mogu predstavljati.

Policija trenutno istražuje okolnosti u vezi s incidentom i pokušava da utvrdi identitet operatera dronova. Ovakvi slučajevi izazivaju dodatnu pažnju zbog moguće upotrebe bespilotnih letelica u nelegalne ili sabotažne svrhe na aerodromima.

Zasad, više informacija o motivima i ciljevima letova dronova nije dostupno, ali se očekuje da će istraga razjasniti mnoge nepoznanice vezane za ovaj događaj.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter