Izvor: Kurir
16.07.2024 u 09:55
0

OČEKUJEMO VELIKU POSETU: Podrška na konvenciji u KLJUČNOJ DRŽAVI Viskonsin

Srbi iz Milvokija i okoline organizuju skup podrške Donaldu Trampu, bivšem američkom predsedniku i republikanskom kandidatu za reizbor za šefa Bele kuće.

Skup „Srbi za Trampa 2024“ biće održan sutra tokom Republikanske nacionalne konvencije u najvećem gradu savezne države Viskonsin.

FEDERALNI SUD ODBACIO OPTUŽNICU PROTIV DONALDA TRAMPA!

Organizatori su najavili da će se skupu, koji je zvanično registrovan kao prateći događaj konvencije, obratiti četiri izuzetno važna gosta.

Prvo će govor održati ambasador Ričard Grenel, koji je služio u prethodnoj Trampovoj administraciji, a za koga se predviđa visoka funkcija ili kao šefa Stejt departmenta ili savetnika za nacionalnu bezbednost tokom potencijalnog drugog Trampovog mandata.

Posle Grenela će govoriti Ron Džonson, senator iz Viskonsina, a za njim kongresmenka Klaudija Teni i na kraju će se skupu obratiti Rod Blagojevič, nekadašnji guverner Ilinoisa koji je srpskog porekla i bliski je saradnik Trampa.

Miroslav Jović, predsednik crkveno-školske opštine Sveti Sava i organizator skupa “Srbi za Trampa 2024″ u Milvokiju, kazao je za Kurir da „iako je radni dan, što mnoge sprečava da učestvuju, postoji veliko interesovanje“.

– Očekujemo veliku posetu. Iz nama poznatih istorijskih razloga Srbi iz Milvokija i u Americi generalno listom podržavaju predsednika Trampa, koji je uveo svež pristup spoljnoj politici, bez uvreženih misljenja i predrasuda političkog establišmenta. Ono sto je ključno je što Srbi iz Milvokija i Viskonsina mogu da odluče američke izbore za predsednika jer na osnovu ispitivanja javnog mnjenja to je država sa najtešnjim rezultatom i broj od više od 30.000 srpskih glasača daleko prevazilazi razliku u glasovima između Trampa i (demokratskog predsednika Džoa) Bajdena – naveo je Jović.

Prema anketi Univeriteta Market, koju je krajem prošlog meseca objavio Politiko, Bajden i Tramp imaju po 50 odsto podrške u Viskonsinu, gde je 2020. demokratski kandidat jedva uspeo da porazi republikanca.

Jović objašnjava da je u lokalnoj politici Viskonsina već mnogo decenija nezaobilazna poseta Srpskoj sali (Serb Hall), a sada se politička snaga viskonsonskih Srba prenosi na na nacionalnu scenu.

Američki Srbi se nadaju da će njihovo političko aktiviranje doprineti unapređenju srpsko-američkih odnosa koji su u stalnom usponu.

Slični skupovi podrške Trampu planirani su i u drugim saveznim državama tokom kampanje.

Organizatori skupa „Srbi za Trampa 2024“ su proteklog vikenda tokom regate razvili zastave podrške Trampu, kao i srpsku trobojku, a isto to su radili i pred predsedničke izbore 2020.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter