Izvor: tanjug
22.12.2021 u 08:11
0

Omikron potvrđen u 106 zemalja

Omikron soj korona virusa dosad je potvrđen u 106 zemalja, a rizik od nove varijante koja izaziva zabrinutost širom sveta ostaje veoma visok, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija.

Između 20. oktobra i 19. decembra omikron je otkriven u 1,6 odsto sekvenciranih uzoraka, kaže se u nedeljnom biltenu SZO.

Delta soj i dalje ostaje dominantan u svetu i pronalazi se u 96 odsto uzoraka.

Najnoviji dokazi ukazuju da se omikron varijanta se širi u odnosu na delta soj i to brzo, a širi brzo čak i u zemljama sa visokim stepenom kolektovnog imuniteta, navodi SZO.

Kada je reč o kliničkoj slici omikrona i težini bolesti koju izaziva, podaci su još uvek ograničeni, dodaje se.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter