Izvor: Happy BSC
21.10.2022 u 21:46
0

„Oni imaju svoju istinu koju guraju, bez obzira da li ta istina odgovara činjenicama“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY!

U emisiji „AKTUELNOSTI“ na kanalu TV HAPPY razgovarali smo o događajima koji su obeležili 240. dan rata u Ukrajini. Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu razgovarao je telefonom sa šefom Pentagona Lojdom Ostinom o situaciji u Ukrajini, u Velikoj Britaniji već je krenula trka za upražnjeno mesto premijera, a iz Kine poručuju da Evropljani postaju svesni da su žrtve Američke strategije. Ukoliko republikanci pobede na predstojećim izborim, kako će se to odraziti na sukob u Ukrajini i da li će SAD u potpunosti prestati sa isporukama pomoći Kijevu?

O ovim i ostalim temama povezanim sa sukobom u Ukrajini razgovarali smo sa našim gostima: Ljubinkom Milinčić, glavnom i odgovornom urednicom srpske redakcije Sputnjika, advokatom Brankom Lukićem i generalom Lukom Kastratovićem.

 Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Ljubinka Milinčić komentarišući telefonski razgovor između Šojgua i Lojda izjavila je da joj je veoma drago zbog toga, jer ta dva ključna igrača, Rusija i SAD, mogu da reše ceo problem.

“Ja se nadam da je ovo lepa vest, mada zapravo govori da je đavo odneo šalu. Tolika priča o nuklearnom oružju, toliko spinovanja zapravo sa zapadne strane da će Rusija da upotrebi te taktičko, te pravo nuklearno oružje, je dovela do takve napetosti da su mogli i morali javno da sednu za sto dva čoveka koja su zapravo sam vrh vojne vlasti. U suštini, mi jako dobro znamo da ti pregovori, odnosno razgovori između Rusije i Amerike nikada nisu prestali, iako ono odavno nisu ni prijatelji, ni partneri, ni drugovi, iako su odnosi gori nego ikad posle 1962. godine, ali svejedno, utešno je naravno, što ta veza i taj kontakt postoji. To su dve najveće nuklearne sile i one nose odgovornost, prvo za svoj narod, ali i za ceo svet. Na ovaj način mi vidimo da su oni svesni te odgovornosti. Mi ne znamo tačno šta su oni danas sve rekli jedan drugome ali sasvim sigurno su postavili nekakve granice do kojih se može ići, posle kojih nema više priče. Meni je veoma drago što se o tome govori javno, jer sve ono što se desi a mi ne vidimo na neki način samo stvara uznemirenost. Mi sada imamo jednu vrlo otvorenu i jasnu politiku dve suprotstavljene strane. Da se ne zavaravamo, mi pričamo o Ukrajini, a Ukrajina je sporedna stvar u celoj ovoj priči. Dva glavna igrača su sela i samo ta dva glavna igrača mogu da reše ceo problem. Sve ostalo o čemu mi govorimo, sve Evrope i ne znam, ovaj i onaj, ne mogu, ali kad sednu ta dva igrača, ne govorim pojedinačno o Šojguu i Lojdu, kada sednu Rusija i Amerika, ta priča će biti završena”, izjavila je Ljubinka Milinčić.

 „Sada se polako ulazi u tu ratnu psihozu i to će definitivno imati dalekosežne posledice“, u emisiji „AKTUELNOSTI“ na TV HAPPY!

General Luka Kastratović podsetio je da se svaka ekonomska kriza u istoriji završavala ratom velikih sila.

„Treba imati u vidu prvo da kriza nije počela ove godine već da je počela još 2020. godine. Da ne ponavljamo šta se dešavalo u poslednjih osam godina. Sa početkom pandemije počela je i kriza. Svaka ekonomska kriza u istoriji završavala je ratom velikih sila, svetskim ratom. Međutim, zbog postojanja nuklearnog oružja, ide se sa drugim metodama. Specijalna operacija je počela na vrhuncu terora ukrajinskih vlasti i 21. februara kad su srušili spomenik poginulim u Drugom svetskom ratu. Ukrajinci su pripremali da naprave egzodus u ove četiri oblasti, kao što su Zbor narodne garde i Amerika uradili sa Republikom Srpskom Krajinom. Malo je nejasno zbog čega je Rusija krenula sa snagama jedan na prema jedan u napad, jer kada se ide u napad onda moraju da budu jače snage. Ne može se poverovati da Rusije nije znala, jer je sve znala, kakva su utvrđenja, jer je to bila jedna zemlja, jedan narod, pripremali su fortifikacijske objekte i objekte za život i rad u nuklearnim uslovima. Pripremali su se za napad zapadnih sila, pre svega Amerike. Tako da u ovom periodu videli smo da je Rusija u prvom naletu uništila vazduhoplove, aerodrome, ključne centre Oružanih snaga Ukrajine. Ono što je interesantno, išli su postepeno, da ne bi nanosili ljudske žrtve. Sa druge strane, Ukrajina je imala dosta stranih boraca, takozvane legije stranaca, bile su tu laboratorije. Treba pomenuti da od početka agresije i pre agresije nije tačno da se nije znalo da će Rusija krenuti u specijalnu operaciju, to su svi znali političari i rukovodioci, jer je Putin osam godina upozoravao da se ne naoružava Ukrajina. Od 2016. godine upumpava se oružje”, napomenuo je general.

EMISIJA „AKTUELNOSTI“ NA TELEVIZIJI „HAPPY“: „Ruska strana se odlučila na jednu vojnu intervenciju koja je podrazumevala mali broj profesionalnih vojnika, uglavnom iz zapadnog vojnog okruga!“

Branko Lukić rekao je da u zapadnim medijima istinito izveštavanje nosi posledice, ne samo po posao, ne samo po zarađeni novac, već može da donese i fatalne posledice.

„Njih ta istina sigurno ne interesuje, njih ne interesuje istina koja govori o patnji naroda u Donbasu. Oni imaju svoju istinu koju guraju, bez obzira da li ta istina odgovara činjenicama. Ako ta istina ne odgovara činjenicama, onda je prave kako njima odgovara. Mediji na Zapadu, ja sam živeo na američkom kontinentu i sećam se kada je Vladimir Žirinovski označen kao ruski ultradesni nacionalista Vladimir Žirinovski, to je njemu postalo ime i prezime od CNN-a, ABC-a, FOX-a, i do najmanje lokalne stanice. Mi kada govorimo o kontroli medija na ovim prostorima, u Rusiji, to je sve dečija igra za ono šta se ustvari dešava na Zapadu. Mi sada vidimo da se otpuštaju novinari, da se otpuštaju režiseri filmski, koji prikazuju stvarnost u Donbasu. Videli smo da su otpuštene Francuskinja i Amerikanka koje su izveštavale. Dakle, ne samo da nije poželjno, nego nosi posledice ukoliko vi izveštavate o istini vi ćete da budete otpušteni. Ova novinarka je bila i profesorka na fakultetu i javili su joj da ne mogu sa njom više da produže saradnju pošto ona “više ne odgovara vrednostima koje promoviše taj univerzitet”, što znači da taj univerzitet onda sigurno ne promoviše istinu, promoviše ono što mu gazde kažu. Mi svi znamo da Zapadom, Amerikom, NATO paktom, Zapadnom Evropom upravlja nekoliko američkih bankarskih porodica. Mogu da opstanu samo oni mediji koji prenose ono što tim bankarskim porodicama odgovara. Mi znamo, gledali smo onog nemačkog novinara, ne mogu da mu se setim imena, koji je razotkrio kako je nagrađivan da bi lagao za CNN, i posle toga čovek, posle nekoliko dana je nestao. Nema ga ni dan danas. Nosi posledice, ne samo po posao, ne samo po zarađeni novac, već može da donese i fatalne posledice“, izjavio je Lukić.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter