Izvor: Alo
11.06.2024 u 10:00
0

ORBAN: „Desio se pravi politički zemljotres“!

Izbori za EP su prošli po planu, uspeli da uspore voz koji vodi EU u rat, saopštio je Orban

Mađarski premijer Viktor Orban rekao je da su izbori za Evropski parlament protekli kako je planirao i želeo, zbog čega je bilo moguće „usporiti voz” koji je Evropu vodio u novi rat.

EKSPLOZIJA U FABRICI MUNICIJE U POLJSKOJ! Ima mrtvih i ranjenih

– Tokom kampanje samo sam rekao da su izbori za Evropski parlament prilika da se uspori ili zaustavi sve brže klizanje evropskih političara u rat, prvo u Evropi, onda u SAD Polovine zajedno, ako ne možemo da pobedimo Ovo je takmičenje između pristalica mira i rata, onda ćemo uskoro biti uvučeni u rat u Evropi – rekao je Orban u intervjuu za M1 TV.

Orban: „Desio se pravi politički zemljotres“

Prema njegovim rečima, izbori su protekli „po planu i htenju“.

– Ovaj voz je usporen. Mogao je i da se zaustavi, jer je u Francuskoj , koja je bila zemlja koja je najodlučnije zagovarala rat, desio pravi politički zemljotres. Ako promirovne stranke mogu da pobede na parlamentarnim izborima, onda mislim da ćemo pobediti u prvom poluvremenu – rekao je Orban.

Mađarski premijer je dodao da „sada čekamo da (bivši predsednik SAD) Donald Tramp dovede drugu polovinu u SAD, a onda će doći mir“.

Ranije je Orban rekao da Evropa juri ka ratu kao voz „sa ludim mašinovođom“.

Takođe, ranije je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto rekao je da građani EU na izborima za Evropski parlament mogu da pritisnu zaporni ventil na vozu koji nekontrolisano juri ka trećem svetskom ratu, prenosi RIA.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter