Izvor: ALO
02.07.2024 u 08:20
0

ORBAN STIGAO U POSETU KIJEVU: Sastaće se sa Zelenskim

Mađarski premijer Viktor Orban stigao je danas u posetu Kijevu, prvu od početka rata u Ukrajini, gde će se sastati sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim

Poseta Orbana sledi dan nakon što je Mađarska preuzela predsedavanje EU, preneo je Rojters. Orban će se sastati sa Zelenskim i drugim visokim zvaničnicima u Kijevu samo nekoliko dana nakon što su njih dvojica razgovarali na samitu EU u Briselu.

Britanska agencija navodi da se Orban, koji je najbliži saveznik ruskog predsednika Vladimira Putina među liderima EU, često suprotstavljao mnogim inicijativama Brisela za podršku Ukrajini u odbrani od ruskih napada.

ZA SVE KOJI VOLE DA SE KUPAJU U JEZERU: Biznismen krenuo na pecanje, ali naleteo na UŽASAVAJUĆI PRIZOR

Mađarska je ove godine, nakon sedmica protivljenja, podržala zajedno sa ostalim članicama EU pomoć Ukrajini od 50 milijardi evra. EU je prošle sedmice otvorila pregovore o članstvu sa Ukrajinom.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter