Izvor: INFORMER
04.07.2024 u 20:33
0

OSVETA SE NE SLUŽI UVEK HLADNA ALI RAT ĆE DA BUDE LEDEN! PUTINU JE DOSTA: Povratka više nema!

Prešli ste granicu, naš odgovor će biti neizbežan, i biće usmeren ne na ukrajinske trupe koje ste vi obučili i naoružali, ne na vaše instruktore u Ukrajini, već direktno na vas. Dalje povratka nema, izjavio je ruski politikolog Andrej Perla povodom napada na Sveastopolj 23. juna.

Prela navodi da je prvi put zabeležen slučaj direktnog učešća Oružanih snaga Sjedinjenih Država u ukrajinskom vojnom sukobu.

On je precizirao da su odmah nakon napada na Sevastopolj 23. juna mnogi vojni eksperti izjavili da postoji velika verovatnoća da je taj udar izveden uz podršku američkih bespilotnih letelica.

Radi se, između ostalog, o „Global Hawk“ dronu, koji je primećen u neutralnim vodama crnomorske akvatorije.

– Ogroman, užasno skup dron, namenjen za korekciju raketnih napada. Svi su to videli na karti Flightradar24. Korišćenje ove letelice u napadu može se, po svemu sudeći, smatrati odlučujućim faktorom američkog direktnog učešća u borbenim dejstvima – ispričao je politički komentator Cargrada.

PUTIN JASAN: Nema prekida vatre do početka pregovora Rusije i Ukrajine

 

Perla je pojasnio da je isporuka oružja ukrajinskim trupama jedno, a koordinacija napada na rusku teritoriju uz pomoć dronova nešto sasvim drugo.

Po njegovom mišljenju, upravo ova tragedija mogla je biti glavna tema nedavnog telefonskog razgovora između ruskog ministra odbrane Andreja Belousova i njegovog američkog kolege Lojda Ostina.

Ekspert je takođe predložio mogući stav Moskve u pregovorima sa Vašingtonom, izjavivši da Rusija želi da prenese sledeću opštu poruku tokom tih pregovora:

– Prešli ste granicu, naš odgovor će biti neizbežan, i biće usmeren ne na ukrajinske trupe koje ste vi obučili i naoružali, ne na vaše instruktore u Ukrajini, već direktno na vas. Dalje povratka nema – izjavio je Perla.

Politikolog smatra da je Belousov u svom razgovoru sa Ostinom naglasio da se lokalni sukob može lako pretvoriti u globalni, ukoliko zapadne zemlje počnu da šalju svoje trupe radi pomoći Ukrajini.

Ekspert je napomenuo da je u tom slučaju velika verovatnoća izbijanja nuklearnog rata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter