Izvor: 24sedam
19.09.2024 u 17:57
0

OTAC TROJE DECE SE OBRATIO ŽRTVI: Žao mi je što sam vas silovao!

- Slučaj masovnog silovanja koji je šokirao ceo svet -"Proživeli ste noćnu moru, žao mi je što sam vas silovao!"

Jedan od 50 muškaraca koji su optuženi za silovanje Francuskinje Žizel Peliko, u slučaju masovnog silovanja koji je šokirao svet, rekao je na sudu u četvrtak da mu je žao zbog onoga što je učinio.

ĐAVO IZ AVINJONA: Priznao danas pred sudom da je silovao i drogirao svoju suprugu

Lionel Rodrigez jedan je od malog broja optuženih koji su priznali da su silovali Žizel, koja je, podsetimo, zlostavljana skoro deset godina i to od strane nepoznatih muškaraca koje je angažovao njen muž Dominik Peliko.

Rodrigez (44) otac troje dece izvinio se u četvrtak nesrećnoj ženi.

– Žao mi je, ne mogu da zamislim noćnu moru koju ste proživeli, a ja sam deo toga. Znam da moje izvinjenje neće promeniti ono što se dogodilo, ali hteo sam to da vam kažem – rekao je.

On je tokom istrage priznao da je silovao Žizel. Na sudu u četvrtak  ponovio je da nije imao nameru da je siluje, ali shvata da jeste.

– Da sam znao da nije svesna ne bih to učinio. Nisam razgovarao sa njom, pa nisam mogao da dobijem njen pristanak. Osećam se krivim za ono što sam učinio – rekao je Rodrigez.

Takođe je pokušao da prebaci deo krivice na njenog muža Dominika, rekavši da je učinio ono što mu je muž rekao da uradi.

Kada je reč o Dominiku, koji je pozivao strance preko interneta u njihovu porodičnu kuću da siluju njegovu ženu, priznao je svoje zločine na sudu u ponedeljak.

– Ja sam silovatelj, baš kao i ostali u ovoj sobi – rekao je.

Ovaj bizaran slučaj izazvao je proteste širom Francuske u znak podrške Žizel Peliko, koja je tražila da suđenje bude javno kako bi podigla svest o onome što se desilo, kako se ovakvi događaji nikada više ne bi ponovili.

Činjenica da ju je desetina, naizgled običnih muškaraca, starosti od 26 do 74 godine, iz svih društvenih slojeva silovala onesvešćenu, privukla je svetsku pažnju i pretvorila suđenje u simbol rasprostranjenosti seksualnog nasilja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter