Izvor: Novosti
15.08.2024 u 14:53
0

OTKAZANO NA STOTINE LETOVA ZBOG TAJFUNA: Snažna vremenska nepogoda se bliži

Stotine letova otkazano je danas u Japanu usred jednog od najvećih praznika dok se još jedan tajfun približava arhipelagu.

Nekoliko dana nakon što je tropska oluja Marija donela obilne kiše, očekivalo se da će tajfun Ampil zaobići region Tokija, dom za skoro 40 miliona ljudi, kasno u četvrtak, a zatim stići do obale Pacifika u petak i subotu.

Najveća japanska avio-kompanija ANA otkazala je u petak oko 280 domaćih letova, što je pogodilo više od 60.000 putnika, dok je Japan erlajns otkazao 191 domaći i 26 međunarodnih letova, što je pogodilo 38.600 putnika

Očekuje se da će u petak biti otkazani i brzi vozovi za glavne destinacije, uključujući i liniju između Tokija i centralnog grada Nagoje.

Tajfuni Ampil i Marija dolaze dok Japan slavi jedan od najvažnijih godišnjih praznika, Obon, kada se milioni Japanaca vraćaju u svoje rodne gradove.

Obon se praznuje na sličan način kao što se u našim krajevima pokojnici odaju na Dan Svih svetih, pa su u Japanu, u skladu sa budističkim verovanjima, dani od 13. do 15. avgusta posvećeni sećanju na preminule članove porodice.

Japan redovno pogađaju tajfuni koji mogu izazvati fatalna klizišta.

Tajfuni u regionu se formiraju bliže obalama, pojačavaju se brže i traju duže nad kopnom zbog klimatskih promena, prema studiji objavljenoj prošlog meseca.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter