Izvor: tanjug
28.11.2021 u 11:56
0

Otkriven prvi slučaj omikron soja korona virusa u Italiji

U Italiji je identifikovan prvi slučaj zaraze novim sojem korona virusa, nazvanim omikron. 

Reč je o poslovnom čoveku, Italijanu, koji je doputovao iz Mozambika, već je dva puta vakcinisan i nije pokazivao nikakve simptome zaraze.

Tek se testiranjem pokazalo da je inficiran, asimptomatičan, a zaraženi su i članovi njegove porodice.

Medicinske vlasti su odlučile da preventivno testiraju sve osobe sa kojima je “nulti pacijent” bio u kontaktu.

U međuvremenu, Italija je obustavila letove sa 14 afričkih zemalja da bi smanjila mogućnost širenja novog soja korona virusa.

Epidemiološka situacija u Italji se pogoršava, juče je zabeleženo 90 preminulih koji su bili zaraženi do sada poznatim varijantama kovida-19.

Od sutra severna pokrajina Friuli Venezija Džulija pooštrava epidemiološke mere, zbog porasta broja zaraženih i hospitalizovanih.

Regija će, prema odluci zdravstvenih vlasti, biti svrstana u takozvanu “žutu zonu”, a to između ostalog znači obavezu nošenja zaštitnih maski i na otvorenom, ograničen broj osoba koje mogu biti u restoranima, barovima i prodavnicama, pojačane kontrole u gradskom prevozu i na ulazu u javne ustanove.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter