Izvor: SPUTNIK
13.07.2024 u 14:08
0

OTKRIVEN STROGO ČUVANI TAJNI PLAN NEMAČKE U SLUČAJU RATA SA RUSIJOMO

Bundesver je razradio „Operativni plan Nemačke“ (OPLAN DEU) u slučaju rata sa Rusijom, piše „Špigl“.

„Ako dođe do eskalacije na istočnom krilu NATO, stotine hiljada vojnika će morati da bude preraspoređeno. U tajnom dokumentu Bundesvera razrađen je akcioni plan u slučaju takvog razvoja događaja“, piše kolumnista Rasmus Buhštajner.

Po njegovim rečima, ključnu ulogu u snabdevanju istočnog krila igraće autoput A2, koji se proteže od Oberhauzena u zapadnoj Nemačkoj do Berlina.
Kako se ističe, u slučaju zaoštravanja situacije, planirano je da se iz Holandije, Belgije i zapadnih regiona zemlje prebaci oko 800.000 vojnika i 200.000 jedinica tehnike. Operacija bi trajala od tri do šest meseci, a vojni konvoj bi mogao da se proteže na 13.000 kilometara, navodi Buhštajner.
Kako je precizirano, osiguravanje bezbednosti autoputa A2 zahtevalo bi koordinaciju policije sa drugim civilnim organima. Međutim, kako navodi „Špigl“, most Hoenvarte preko Elbe severno od Magdeburga, dugačak skoro 1.200 metara, biće jedno od uskih grla: u slučaju sabotaže ili raketnog napada, A2 će biti potpuno paralizovan.
„Konvoji bi trebalo da imaju mogućnost da se zaustave na svakih 300-500 kilometara. Potrebni su i alternativni pravci ako ne bude moguće koristiti glavne rute“, ističe kolumnista.
U dokumentu „Operativni plan Nemačke“ kao glavni zadatak se navodi obezbeđivanje raspoređivanja i snabdevanje NATO trupa gorivom, hranom i lekovima.
Ranije je Pentagon saopštio da će SAD 2026. godine početi sa razmeštanjem dalekometnih udarnih sistema u Nemačkoj, koji će značajno nadmašiti oružje koje se nalazi u Evropi. Reč je o raketama SM-6, „tomahavk“ i „hipersoničnom oružju“.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter