Izvor: SPUTNIK
23.06.2024 u 16:07
0

OVA DEJSTVA KIJEVA NEĆE OSTATI BEZ ODGOVORA: Rusko Ministarstvo odbrane o napadu na Sevastopolj

Napad na civile u Sevastopolju američkim raketama „atakams“ neće ostati bez odgovora, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

„Sve zadatke lansiranja američkih operativno-taktičkih raketa ‘atakams’ izvode američki stručnjaci na osnovu podataka američkih izviđačkih satelita, stoga odgovornost za namerni raketni napad na civile u Sevastopolju leži prvenstveno na Vašingtonu, koji je isporučio Ukrajini ovo oružje, kao i na kijevskom režimu sa čije teritorije je ovaj napad izveden“, ističe se u saopštenju Ministarstva.

Kijev je u nedelju izveo raketni napad na Sevastopolj sa pet taktičkih raketa „atakams“ sa kasetnim bojevim glavama. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane presreli su četiri raketa, dok je peta eksplodirala u vazduhu, što je dovelo do žrtava među civilima. Gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev saopštio je na svom Telegramu da su u napadu poginule tri osobe, a da je 124 ranjeno.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter