Izvor: TANJUG
22.08.2022 u 13:20
0

„OVO JE KONTROVERZAN PREDLOG“ Borelj protiv ideje o potpunoj zabrani izdavanja viza Rusima

Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj izjavio je danas da ne podržava ideju da se Rusima potpuno zabrani izdavanje viza za ulazak u zemlje EU.

BORELJ NAJAVIO NASTAVAK RAZGOVORA Visoki predstavnik EU za spoljnu politiku i bezbednost otkriva: „Nismo stigli do dogovora, ali ovo nije kraj priče!“

– Ovo je veoma kontroverzan predlog…Neke zemlje su već preduzele određene mere u vezi sa tim, druge ga neće podržati, Mislim da zabrana ulaska svim Rusima nije dobra ideja. Moramo biti selektivniji – rekao je Borelj na međunardonoj konferenciji u španskom gradu Santanderu, a prenose RIA Novosti.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Borelj smatra da najvećim ruskim privrednicima ne bi trebalo dozvoliti da uđu u EU, ali kaže da „ima mnogo Rusa koji žele da napuste zemlju, koji nisu spremni da se nađu u ovakvoj situaciji“.

– Ne možemo da zatvorimo vrata takvim Rusima – poručio je Borelj.

Litvanski ministar spoljnih poslova Gabrielius Landsbergis pozvao je nedavno na prekid izdavanja viza ruskim građanima na nivou cele Evropske unije.

Zabranu podržavaju zemlje poput Finske i Estonije, ali joj se protive nemački kancelar Olaf Šolc i Evropska komisija.

Litvanija je prestala da izdaje vize Rusima odmah nakon početka sukoba u Ukrajini, a isto su učinile Estonija i Letonija, dok Finska pooštrava pravila.

Češka, aktuelna predsedavajuća EU, najavila je da će se o tom pitanju razgovarati na ministarskom sastanku krajem avgusta.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter