Izvor: Tanjug
26.05.2022 u 18:59
0

OVO SU AMERIKANCI DUGO ČEKALI Entoni Blinken održao govor o strategiji za rešavanje uspona Kine kao velike sile, evo šta je rečeno! (VIDEO)

SAD ne nastoje da odvoje Kinu od globalne ekonomije, već žele da se Peking pridržava međunarodnih pravila, izjavio je američki državni sekretar Entoni Blinken u dugo očekivanom govoru o američkoj strategiji za rešavanje uspona Kine kao velike sile.

Vašington neće blokirati Kinu da razvija svoju ekonomiju niti pokušati da promeni politički sistem Pekinga, rekao je Blinken, ali će braniti međunarodno pravo i institucije koje održavaju mir i bezbednost i omogućiti da zemlje, uključujući SAD i Kinu, koegzistiraju, rekao je on, preneo je Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

„Ne tražimo sukob ili novi hladni rat. Naprotiv, odlučni smo da izbegnemo i jedno i drugo“, kazao je Blinken u 45-minutnom govoru na Univerzitetu Džordž Vašington, koji je obuhvatio spektar najspornijih pitanja u bilateralnim odnosima.

MOSKVA UCENILA ZAPAD Putin otkrio da je Rusija spremna da značajno doprinese rešavanju međunarodne krize sa hranom, ali samo u slučaju da joj se ukinu sankcije!

Odnosi između SAD i Kine pali su na najniži nivo u vreme administracije bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa i dodatno su se pogoršali pod predsednikom DŽozefom Bajdenom, koji je zadržao sve tarife svog prethodnika na kinesku robu, ali i težio uspostavljanju bližih veza sa saveznicima u Indo-Pacifiku i šire kako bi se suprotstavio rastućem uticaju Pekinga, navela je agencija.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter