Izvor: Tanjug
12.06.2020 u 19:20
0

Pad italijanskog BDP-a biće i veći od očekivanog

Italijanski ministar ekonomije Roberto Gvaltijeri upozorio je danas da će ekonomski pad Italije biti možda veći od od 8,0 posto, koliko trenutno prognozira vlada.

Za razliku od vlade centralna banka Italije je predvidela pad bruto domaćeg proizvoda od 9,2 procentra, a Evropska komisija od 9,5 odsto, jer privreda grca pod zbog posledica pandemije korona virusa, podseća Rojters.

OVO MORATE ZNATI

NAPAD NA MARIĆA! Zahar uradio neverovatnu stvar u studiju Happy TV!

JEZIVO SVEDOČENJE Trener me je silovao od 12 godine, morala sam da abortiram pre Olimpijskih igara

REČI KOJE ODZVANJAJU SRBIJOM Evo šta je Danica Grujičić rekla o kolegi Nestoroviću (FOTO)

DR NESTOROVIĆA KOD MARIĆA: Muškarci pažnja, ovo su posledice korone!

RATNA ZONA SIJETL: Vojska spremna da krene na narod! (VIDEO, GALERIJA)

U govoru na jednom onlajn forumu, koji je organizovao Goldman Saks, Gvaltijeri je rekao da će, i pored toga što su podaci za april i maj uglavnom bili onakvi kako je vlada predvidela i što se sada očekuje oporavak, neki sektori imati teškoće na duže staze.

„Možemo revidirati projekciju (rasta) naniže“, konstatovao je on komentarišući vladinu prognozu BDP-a.

Upitan o održivosti ogromnog javnog duga Italije, za koji je predviđeno povećanje u ovoj godini na 155,7 odsto BDP-a, Gvaltijeri je naveo da vlada želi da se fokusira na poboljšanje potencijala za rast zemlje, uz smanjenje zaduživanja od naredne godine.

PROČITAJTE JOŠ I OVO

CECA OTKRILA SVE O SVOM ZDRAVSTVENOM STANJU: Pozitivna sam na KORONU

ĐOKOVIĆ: Kao igrač i kao domaćin osećam se srećno(VIDEO)

Dr KISIĆ: Novi slučajevi zaraženih javljaju se nakon proslava

RECEPT NAŠIH STARIH: DOMAĆA POGAČA, MEKANA KAO DUŠA

“Želimo da značajno podstaknemo javna i privatna ulaganja… politike povećanja rasta i fiskalna održivost su okosnica naše strategije“, rekao je, dodajući da će se dug Italije smanjiti sledeće godine i da će „znatno“ opadati narednih godina kada se zemlja vrati ostvarenju budžetskog suficita.

Za ovu godinu se procenjuje da će deficit skočiti na 10,4 posto BDP-a, pošto vlada povećava zaduživanje u nastojanju da ublaži ekonomski udar jedne od najgorih svetskih pandemija.

Podizanje poreza na bogatstvo radi prikupljanja sredstava za dodatnu potrošnju ili za smanjenje duga nije u vladinom programu, rekao je Gvaltijeri, a prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter