Izvor: Kurir.rs/FoNet
09.10.2022 u 19:31
0

PESKOV IZNEO JASAN STAV: „Članice OPEK+ donele odgovornu odluku, balansiramo haos koji su na tržištu napravile SAD…“

Članice organizacije OPEK+ donele su odgovornu odluku kako bi izbalansirali haos koji Sjedinjene Američke Države prave na svetskom tržištu energenata izjavio je danas televiziji Rusija 1 portparol Kremlja – Dmitrij Peskov.

PESKOV O NESUGLASICAMA U KREMLJU: Nema raskola u Putinovom okruženju

Peskov je istakao da Vašington po svaku cenu želi da progura svoje odluke i pokušava da manipuliše svojim rezervama nafte, dodavši takva igra neće dovesti ni do čega dobrog, preneo je Tass.

On je ocenio da su u kontekstu odluke OPEK+ da smanji proizvodnju nafte, Sjedinjene Države „bukvalno počele da gube samokontrolu“, iako je ta mera predstavljala „pobedu zdravog razuma“. „

„Sada je njihov glavni zadatak da, čak i po cenu destabilizacije globalnog energetskog tržišta, podstaknu odluke, kakve je delimično donela Evropska unija u poslednjem paketu sankcija, o uvođenju nekih ograničenja u cenama“, kazao je Peskov.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Portparol Kremlja je naglasio Amerikanci sada zarađuju ogromne sume novca na prodaji gasa, a Evropljani im to plaćaju, iako time svoju ekonomiju lišavaju konkurentnosti.

Peskov je ocenio da će situacija sa energentima u narednih 10 do 20 godina imati žalosne posledice po Evropu, jer je proizvodnja otežana i dolazi do deindustrijalizacije.

Predsednik SAD Džo Bajden izrazio je razočarenje odlukom zemalja OPEK+ da od novembra smanje dnevnu proizvodnju za dva miliona barela i istakao da Vašington razmatra različite opcije za dalje delovanje, dok je portparolka Bele kuće Karin Žan Pjer rekla je da su zemlje OPEK+ taom odlukom stale na stranu Rusije.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter