Izvor: Kurir
22.07.2024 u 18:40
0

PESKOV: „Ne mogu se setiti nijednog kontakta između predsednika Putina i gospođe Haris.“

Kremlj je u ponedeljak bio oprezan u pogledu mogućnosti da se Kamala Haris kandiduje za predsednika SAD, rekavši da potpredsednica nije dala nikakav vidljiv doprinos odnosima sa Moskvom osim neprijateljske retorike.

Američki predsednik Džo Bajden odustao je u nedelju od kandidature za novi predsednički mandat pod sve većim pritiskom svojih kolega demokrata i podržao potpredsednicu Haris kao stranačku kandidatkinju koja će se suočiti s republikancem Donaldom Trampom na izborima u novembru.

NEPRIJATNA SITUACIJA IZ FRANCUSKOG PARLAMENTA: Niko da pruži ruku poslaniku Marin le Pen

Upitan da li je Rusiju iznenadio Bajdenov potez, potparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da su događaji u Sjedinjenim Državama poslednjih godina naučili Moskvu da se ničemu ne treba čuditi te da u svakom slučaju Rusija ima drugačije prioritete.

„Ono što se događa u Sjedinjenim Državama poslednjih godina naučilo nas je da nas ništa ne može iznenaditi“, rekao je Peskov novinarima.

„Nismo bili jako iznenađeni.“

Za Rusiju je, rekao je Peskov, prioritet postizanje ciljeva onoga što predsednik Vladimir Putin naziva posebnom vojnom operacijom u Ukrajini. Rusija je napala Ukrajinu u februaru 2022.

Kremlj nije mogao da proceni šta bi kandidatura Harisove značila za odnose jer Moskva do sada nije primetila nikakav njen doprinos tim odnosima osim nekih slučajeva neprijateljske retorike, rekao je Peskov.

„U ovom trenutku ne možemo da procenimo potencijalnu kandidaturu gospođe Haris sa stajališta naših bilateralnih odnosa jer do sada nije primećen njen doprinos našim bilateralnim odnosima“, kazao je.

„Bilo je izjava koje su obilovale prilično neprijateljskom retorikom prema našoj zemlji, ali njeni postupci u odnosu na bilateralne odnose nemaju ni plus ni minus.“

Haris je više puta izrazila podršku ukrajinskom predsedniku Volodimiru Zelenskom i optužila Rusiju za vođenje „varvarskog i nehumanog“ rata.

Upitan da li su se Putin i Haris ikada sreli ili imali ikakve kontakte, Peskov je rekao: „Da budem iskren, ne mogu se setiti nijednog kontakta između predsednika Putina i gospođe Haris.“

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter