Izvor: HAPPY BSC
21.12.2022 u 11:13
0

POLJSKA POOŠTRAVA POLITIKU PREMA MIGRANTIMA IZ UKRAJINE: Po izbeglici 10 evra za spavanje

Poljska vlada će od marta sledeće godine, početi da naplaćuje ukrajinskim izbeglicama krevete u smeštajnim centrima jer se zemlja suočava s ekonomskim problemima u smeštaju s više od milion ljudi koji su pobegli od sukoba s Rusijom.

Poljska će da naplaćuje ukrajinskim izbeglicama oko 10 evra dnevno, odnosno 40 poljskih zlota, za krevete u gimnazijama i drugim objektima koji se koriste kao smeštaj za izbeglice. Nova politika, o kojoj je prošle nedelje glasao poljski parlament, stupiće na snagu u martu 2023. i primenjivaće se na sve ukrajinske izbeglice koje su u Poljskoj živele najmanje četiri meseca u izbegličkom smeštaju, objavila je internet stranica InfoMigrants koju finansira Evropska unija.

Kako navode poljski mediji, ovaj potez delimično je osmišljen kako bi se povećala stopa integracije Ukrajinaca, koji će sada možda morati da pronađu posao kako bi platili stanarinu. Humanitarne organizacije su, međutim, kritikovale novu politiku, navodeći da bi osnovna humanitarna pomoć trebalo da ostane besplatna, i primetili da bi nekim izbeglicama moglo biti teško da pronađu posao u Poljskoj jer mnogi pate od mentalnih problema od depresije do posttraumatskog stresnog poremećaja. Aktivisti su takođe izrazili zabrinutost da bi neke izbeglice mogle da završe kao beskućnici kao rezultat takve politike.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter