Izvor: Tanjug
22.11.2022 u 07:19
0

PORTPAROL STEJT DEPARTMENTA SE OBRATIO DIREKTNO: „Kurti sa Evropskom unijom treba da radi na postizanju pravičnog kompromisa!“

Portparol Stejt departmenta Ned Prajs pozvao je premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija da radi sa visokim predstavnikom EU Džozepom Boreljom i specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom, kako bi se postigao pravičan kompromis.

KURTI POSLAO 40 POLICIJSKIH VOZILA NA SEVER KOSMETA? Srušio dogovor u Briselu, pa nastavio sa provokacijama!

„Pozivamo premijera Kurtija da radi sa visokim predstavnikom EU Boreljom i specijalnim predstavnikom EU Lajčakom kako bi se postigao pravičan kompromis. I premijer Kurti i predsednik Vučić treba da naprave ustupke kako ne bismo ugrozili decenije teško stečenog mira u ionako krhkom regionu“, naveo je Prajs, saopštio je Stejt department.

Naveo je da su SAD razočarane što Beograd i Priština nisu uspeli da se dogovore o rešenju aktuelne krize na Kosovu i Metohiji.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Istakao je da se SAD pridružuju EU u pozivu Prištini da odmah obustavi sve planirane mere koje bi dovele do eskalacije tenzija, uključujući i izricanje kazni za vozila.

„Obe strane treba da se uzdrže od preduzimanja provokativnih koraka, da ispune svoje obaveze u okviru dijaloga koji vodi EU i da se konstruktivno angažuju na postizanju održivog rešenja“, naglasio je portparol Stejt departmenta.

Premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti objavio je noćas na Tviteru da prihvata zahtev SAD i za 48 sati odlaže primenu izricanja novčanih kazni za vozače vozila sa srpskim registyarskim tablicama.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.

Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter